ΑΘΗΝΑ
01:03
|
29.09.2024
Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Καμερούν κατά τη διάρκεια επίθεσης από αυτονομιστές μαχητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα (25/5) στο Καμερούν κατά τη διάρκεια επίθεσης από αυτονομιστές μαχητές τις πρώτες πρωινές ώρες στην αγγλόφωνη βορειοδυτική περιοχή της αφρικανικής χώρας, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο Xinhua.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικών, οι αυτονομιστές φέρεται να έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς στο χωριό Λασέν της περιφέρειας Μπουί.

Τη ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook η αυτονομιστική οργάνωση «Πεζοναύτες της Αμπαλάνδης», οι οποίοι προειδοποίησαν για άλλες παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

Δέον να σημειωθεί πως αυτό που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια ως διαμαρτυρίες Αγγλόφωνων Καμερουνέζων στις βορειοδυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές του αφρικανικού κράτους για την αντιληπτή περιθωριοποίηση από την κυρίαρχη γαλλόφωνη πλειοψηφία έχει κλιμακωθεί σε βία με αυτονομιστές που απαιτούν ανεξαρτησία για τις αγγλόφωνες περιοχές.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Σεπτέμβρη 2017, με τους αυτονομιστές και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατηγορούνται τακτικά ότι διαπράττουν φρικαλεότητες.

Πηγές: Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα