ΑΘΗΝΑ
08:38
|
20.04.2024
Αποδέχθηκε έναν μικρό ρόλο στην ανεξάρτητη, χαμηλού προϋπολογισμού, νέα ταινία του Φράνκο Νέρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ένα μικρό ρόλο σε μια ανεξάρτητη ιταλική παραγωγή, χαμηλού προϋπολογισμού, κάνει την επιστροφή του στον κινηματογράφο ο Αμερικανός ηθοποιός, Κέβιν Σπέισι. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού “Variety” o Κέβιν Σπέισι αποδέχθηκε να συμμετάσχει στην ταινία με τίτλο “L’uomo Che Disegnò Dio” σε σκηνοθεσία Φράνκο Νέρο, συζύγου της Βρετανίδας, Βανέσας Ρεντγκρέιβ.

Ο Κέβιν Σπέισι αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας από το 2017 όταν για πρώτη φορά κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση. Κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος αρνείται αν και κλήθηκε πολλές φορές να τις αντιμετωπίσει ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο Κέβιν Σπέισι έχασε πολλές δουλειές, σχεδόν εξαφανίστηκε από το Χόλιγουντ, εξαιτίας των σε βάρος του καταγγελιών που συνέπεσαν με το κίνημα #MeToo. Ένας από τους πρώτους ρόλους που έχασε εξαιτίας του σεξουαλικού σκανδάλου ήταν ο ρόλος του στο βραβευμένο πολιτικό δράμα “House of Cards” παραγωγής HBO όπου υποδυόταν τον δολοπλόκο, λαϊκιστή λομπίστα, μετέπειτα πολιτικό και εν τέλει πρόεδρο των ΗΠΑ, Φρανκ Άντεργουντ.

Η ταινία του Φράνκο Νέρο αφορά την άνοδο και την πτώση ενός τυφλού ζωγράφου, ο οποίος μπορεί να κάνει ακριβή πορτρέτα απλά ακούγοντας τη φωνή των ανθρώπων που ποζάρουν για εκείνον. Ο σκηνοθέτης, ο οποίος συμμετέχει στο καστ της ταινίας, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ABC: “Χαίρομαι που ο Κέβιν Σπέισι συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία μου. Τον θεωρώ έναν μεγάλο ηθοποιό και ανυπομονώ να αρχίσουμε τα γυρίσματα”.

Η Ιταλία δεν είναι τυχαία επιλογή για τον Σπέισι. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά το σκάνδαλο της σεξουαλικής παρενόχλησης έγινε σε μουσείο της Ρώμης τον Αύγουστο του 2019, όπου απήγγειλε ποίημα του Γκαμπριέλ Τίντι για  έναν ματωμένο μποξέρ που στέκεται στην άκρη του ρινγκ ενθυμούμενος τις περασμένες δόξες του.

Ταρακούνησα τη χώρα, έκανα τις αρένες να δονούνται, έσκισα σε κομμάτια τους αντιπάλους μου. Φώτισα το σκότος, συνέλλεξα προσβολές, προκάλεσα το χειροκρότημα. Δεν ήξεραν πώς να το κάνουν αυτό. Κανένας από εσάς. Από την άλλη, η ζωή δεν είναι τρομακτική για όσους δεν πήραν ένα ρίσκο.

Ο Κέβιν Σπέισι έχει βραβευτεί με Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του 2000 “American Beauty” σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες και με Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “Συνήθεις Ύποπτοι” του 1996 σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ.

Τελευταία φορά που είχαμε δει τον Σπέισι στη μεγάλη οθόνη ήταν το 2018 στο Billionaire Boys Club, ταινία που είχε γυριστεί πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, αλλά κυκλοφόρησε στις αίθουσες έναν χρόνο μετά. Τέλος, να σημειωθεί πως καμία από τις καταγγελίες σε βάρος του Σπέισι που προχώρησαν στο δικαστήριο, δεν οδήγησε σε καταδίκη του ηθοποιού.

Με πληροφορίες από BBC, Variety

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα