ΑΘΗΝΑ
11:39
|
20.09.2024
Διαδεδομένα φαινόμενα ατομικής και συλλογικής διάκρισης σε βάρος Μουσουλμάνων διαπιστώνει πόρισμα ανεξάρτητης επιτροπής στη Βρετανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πόρισμα της ανεξάρτητης έρευνας που ξεκίνησε το 2019 με εντολή του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εν σχέση με το ενδεχόμενο ισλαμοφοβίας στους κόλπους του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και ανακοινώθηκε σήμερα δεν συνιστά έκπληξη.

Διαπιστώνει αρκετά εκτεταμένα φαινόμενα ατομικών και συλλογικών διακρίσεων με βάση το μουσουλμανικό θρήσκευμα ωστόσο επισημαίνει πως δεν έχουν προσλάβει επί του παρόντος “συστημικό” χαρακτήρα. Προτείνει ως εκ τούτου την άμεση αντιμετώπισή τους μέχρι την τελική εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Η έρευνα συντάχτηκε από ομάδα ανεξάρτητων ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή Σουαράν Σινγκ. Μεταξύ άλλων αναλύοντας στοιχεία στις “τράπεζες δεδομένων” του συντηρητικού κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί από το 2015 ο καθηγητής Σουαράν Σινγκ και η ομάδα του διαπίστωσαν:

_Πάνω από 1400 παράπονα για διακρίσεις λόγω θρησκεύματος εκ των οποίων τα 2/3 αφορούσαν Μουσουλμάνους.

_Κρούσματα ισλαμοφοβίας εντοπίζονται σε τοπικό ή ατομικό επίπεδο εντούτοις δεν καταγράφηκαν χαρακτηριστικά “θεσμικού”, συστημικού ρατσισμού.

Τι προτείνουν οι ερευνητές

Μπροστά σε αυτά τα στοιχεία, οι συντάκτες της έκθεσης προτείνουν μεταξύ άλλων μία αναδιάταξη και “επικαιροποίηση” του συστήματος διαχείρισης των προσφυγών ώστε να εξασφαλιστεί περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται. Προτείνουν επίσης έναν σαφή κώδικα συμπεριφοράς για όλα τα μέλη, αφού προηγηθεί “εκπαίδευση” και επανεξέταση των κανόνων που αφορά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα