ΑΘΗΝΑ
13:50
|
18.06.2021
Ανοιχτή επιστολή 500 εργαζομένων της Amazon προς τους Τζεφ Μπέζος και Άντι Τζάσι, με αίτημα να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξη της προς τους Παλαιστίνιους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοιχτή επιστολή απέστειλαν 500 εργαζόμενοι της Amazon προς τον τωρινό και μελλοντικό CEO της εταιρίας, Τζεφ Μπέζος και Άντι Τζάσι, με αίτημα να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξη της προς τους Παλαιστίνιους και να διακόψουν τα συμβόλαια της εταιρείας με τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ. 

«Πιστεύουμε πως είναι ηθική μας ευθύνη να δείξουμε τη στήριξη μας και να μιλήσουμε εκ μέρους των εκατομμυρίων Παλαιστινίων» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους και τονίζουν πως «η Amazon έχει στο εργατικό της δυναμικό στο Τελ Αβίβ και την Χάιφα κ.α., Παλαιστίνιους πολίτες. Αδιαφορώντας για τον πόνο των Παλαιστινίων, αδιαφορούμε για τους συνεργάτες μας».

Η επιστολή αναφέρεται σε τέσσερα συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τη διακοπή των επαγγελματικών σχέσεων με την ισραηλινή κυβέρνηση και εταιρείες που φέρονται να έχουν συνδεθεί με εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενώ αναφέρονται συγκεκριμένα οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ. 

Παράλληλα, οι 500 υπογράφοντες ζητούν από την Amazon να δημιουργήσει ένα ταμείο αρωγής για τους Παλαιστίνιους που έχουν πληγεί από τη στρατιωτική βία. 

Οι εργαζόμενοι της Amazon δεν είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που έχουν αυτά τα αιτήματα. Περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι της Google υπέγραψαν αίτηση με την οποία ζητούν από την εταιρεία τους να διακόψει τα συμβόλαια της με το Ισραήλ. 

Aξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ο αμερικανικός γίγαντας των πωλήσεων μέσω Διαδικτύου υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 1,2 δισ. δολαρίων με την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Πηγές: TheVerge, Business Insider

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 «ΝΑΙ»-Ταφόπλακα σε οκτάωρο, απεργία

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψηφίστηκε έπειτα από ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικάτα, αλλά και σκληρής κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Σκάρλετ Γιόχανσον: Η Μαύρη Χήρα δεν είναι ένα κομμάτι κρέας

Όλοι στου Dior, τι είπε η Μενδώνη για το “ξεπούλημα” των μνημείων

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θάβει την αγωγή για τις “ματωμένες σοκολάτες” της Αφρικής

ΣτΕ σε Επιτροπή Ανταγωνισμού: Νόμιμη και συνταγματική η απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα