ΑΘΗΝΑ
15:32
|
20.09.2024
Το βράδυ της Κυριακής θα δειπνήσει με τον Νίκο Δένδια στην Αθήνα. Τη Δευτέρα αναμένεται η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε σήμερα Τετάρτη (26/5) ότι θα επισκεφτεί την Ελλάδα, τη Δευτέρα 31 Μαΐου.

“Θα πάω στην Ελλάδα τη Δευτέρα 31 Μαΐου” δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ξεκινήσει την επίσκεψή του από τη Θράκη.

Το βράδυ της Κυριακής θα δειπνήσει με τον Νίκο Δένδια στην Αθήνα, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες των δύο υπουργών αλλά και η συνάντηση Τσαβούσογλου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του δήλωσε πως έχει όλη την καλή διάθεση να συναντηθεί μαζί του, όπως συναντήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Νίκο Δένδια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία.

“Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ” είχε δηλώσει πριν επιβεβαιωθέι η επίσκεψη Τσαβούσογλου, ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου θα αποτελέσει προετοιμασία για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

“Υπάρχει πάντα μια ανοικτή πόρτα για τον ίδιο στην Ελλάδα, στην Αθήνα, σας το ξαναείπα, είναι φίλος μου, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, κι ελπίζω πως αυτή η συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία για να προετοιμάσουμε την συνάντηση των δυο ηγετών. Του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Προέδρου Ερντογάν” είχε αναφέρει ο Νίκος Δένδιας, στη διάρκεια ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα