ΑΘΗΝΑ
01:37
|
09.05.2024
Ο γ.γ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πάνος Παπανικολάου καταγγέλει την κυβέρνηση για προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κλινικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους λόγους που εξηγούν την επαναφορά των ράντσων σε πολλά νοσοκομεία της χώρας εξήγησε σήμερα μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο 105,5” και στην εκπομπή «Ξυπνήστε!» ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας Πάνος Παπανικολάου.

Ο Παπανικολάου εκτίμησε αρχικά πως υπάρχει μια «σταθεροποίηση και γενική μείωση των εισαγωγών» για ασθενείς της επιδημίας, όχι όμως «όσο γρήγορη θα θέλαμε ενώ υπάρχουν και ανοδικές τάσεις σε Αιτωλοακαρνανία π.χ. και σε ορισμένα νησιά μετά το Πάσχα».

Από την άλλη όμως διαπίστωσε μια «τριπλή υπερφόρτωση» στο σύστημα που επανάφερε τα ράντζα, με πρώτο παράγοντα την μικρή μείωση στις εισαγωγές, δεύτερο την λοιπή νοσηρότητα και τρίτο την λοιπή νοσηρότητα «που θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί και δεν αντιμετωπίστηκε με άνωθεν εντολές».

Θεωρεί πως «τώρα εκτονώνεται» όλη αυτή η συσσώρευση περιστατικών που μαζί με «μη διαγνωσμένες σοβαρές παθήσεις» έρχονται σήμερα ως «βαριά περιστατικά».

Τόνισε ότι στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές του λεκανοπέδιου παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση τακτικών χειρουργείων «προφανώς για λόγους κερδοσκοπίας». Κατήγγειλε μάλιστα «στοιχείο διαπλοκής» καθώς όπως είπε η κυβέρνηση τα «αβαντάρει» την ώρα που εκείνα «λιποτακτούν προκλητικά» από την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα