ΑΘΗΝΑ
13:21
|
24.04.2024
Αγκάθι στην έκβαση των πολυετών διαπραγματεύσεων φέρεται πως αποτέλεσαν οι διαφωνίες για την κίνηση ανέργων από χώρες της ΕΕ στην Ελβετία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατέρρευσαν σήμερα οι πολυετείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της Ελβετίας και της ΕΕ με στόχο τη μείωση της απόστασης των Ελβετών στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που επιδίωκαν τη σύγκλιση σε ένα πακέτο διμερών συμφωνιών δεν τελεσφόρησαν λόγω αγεφύρωτων διαφορών σε θέματα που αφορούσαν,μεταξύ άλλων, τη διασυνοριακή κίνηση ανέργων.

Ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ιγνάσιο Κασσίς ενημέρωσε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την απόφαση των ελβετικών αρχών να τερματίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Ο Ελβετός πρόεδρος Γκι Παρμελάν προσπάθησε παρόλα αυτά αργότερα να εξωραΐσει την εξέλιξη εκτιμώντας πως μετά από αυτό, μπορεί να γυρίσει η σελίδα των σχέσεων Ελβετίας-ΕΕ με στόχο ένα “νέο, καρποφόρο κεφάλαιο στις σχέσεις”.

Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ εκφράζεται λύπη για την “μονομερή” απόφαση της Ελβετίας να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις.

Αναφέρεται επίσης ότι δίχως μία διμερή συμφωνία “ο εκσυγχρονισμός της σχέσης δεν θα είναι εφικτός και θα ξεπεραστούν αναπόφευκτα οι διμερείς συμφωνίες”.

Ακολούθως επισημαίνεται ότι για το λόγο αυτό η ΕΕ επέμενε από το 2019 στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για πιθανές μελλοντικές συμφωνίες που θα επιδιώκουν την μεγαλύτερη συμμετοχή της Ελβετίας στις αγορές της ΕΕ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Ζαχάροβα: Εμπρηστικές οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Φινλανδία

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα