ΑΘΗΝΑ
01:39
|
08.09.2024
Η μήνυση είχε υποβληθεί από αξιωματικό για δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αθώωση του Νίκου Χαραλαμπόπουλου, στο πρόσωπο του οποίου δικαζόταν η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», αποφάσισε σήμερα δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης.

Έξω από τo δικαστήριo στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν δεκάδες κόσμου σε ένδειξη αλληλεγγύης.

«Πριν από λίγο ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Ο συναγωνιστής Νίκος Χαραλαμποπουλος και το δίκτυο Σπάρτακος αθωώθηκαν πανηγυρικά. Ευχαριστούμε όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, όλες τις συλλογικότητες και τα σωματεία για την έμπρακτη και απεριόριστη στήριξη. Η αλληλεγγύη το μόνο όπλο μας. Κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό» σημειώνει το Δίκτυο Σπάρτακος μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook.

Η μήνυση εναντίον του Δικτύου Σπάρτακος είχε γίνει από αξιωματικό με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση με δόλο». Η μήνυση αφορούσε δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για τον αξιωματικό, καταγγελίες που έγιναν το 2014 και συνεχίστηκαν την άνοιξη του 2018, από διαφορετικούς ανθρώπους, με παρόμοιο περιεχόμενο, χωρίς οι καταγγέλλοντες να γνωρίζονται μεταξύ τους.

Η καταγγελία του 2014 αφορούσε παραβίαση στοιχειωδών συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του ανθρώπου, συγκεκριμένα μιας γυναίκας, νεαρής εγκύου ΕΠΟΠ, μητέρας δύο παιδιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα