ΑΘΗΝΑ
22:55
|
15.07.2026
Η κρίση "στεγνώνει" τα ταμεία και τα κονδύλια δεν επαρκούν για τις εισαγωγές όλων των ιατροφαρμακευτικών ειδών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κεντρική Τράπεζα Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα πως τα αποθεματικά που έχει στα ταμεία της δεν επαρκούν για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εισαγωγές απαραίτητων ιατροφαρμακευτικών ειδών δίχως να αγγίζει τα κονδύλια εκτάκτου ανάγκης.Κάλεσε δε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να βρει διέξοδο στην κρίση και λύση στο πρόβλημα που εντάσσεται στο πλαίσιο μίας παρατεταμένης περιόδου χρηματοπιστωτικής, πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα από το 2019.

Ακολούθησε η ανακοίνωση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, Χάμαντ Χασάν που υπέβαλε, μετά την επίσκεψή του στην Κεντρική Τράπεζα, επίσημο αίτημα για την αποδέσμευση κεφαλαίων που απαιτούνται για την αγορά αναγκαίων φαρμάκων.

Ωστόσο το αίτημα φαίνεται πως απορρίφθηκε καθώς η τράπεζα καλύπτει ήδη την επιδότηση αγοράς φαρμάκων με 1,3 δισ. δολάρια.

Τα αποθεματικά του Λιβάνου σε δολάρια μειώθηκαν, από τα 30 δισ. δολάρια που είχε λίγο πριν το τέλος του 2019, σε μόλις 15 δισ. δολάρια τον περασμένο Μάρτιο.

Το πρόγραμμα βασικών κρατικών επιδοτήσεων ετησίως ανέρχεται σε 6 δισ. δολάρια, γεγονός που φανερώνει ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει η χώρα (και επίσημα…) στα νύχια των αρπακτικών του Διεθνούς Ταμείου, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και άλλων “καλοθελητών” δανειστών στο φόντο των πιθανώς πολλά υποσχόμενων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα θαλάσσια ύδατα του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Προπόνηση με ασκήσεις αντιστάσεων: Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα