ΑΘΗΝΑ
03:52
|
03.08.2021
Ο Κωνσταντίνος Ζήλος απαθανατίζει για το Kosmodromio το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Φοιτητές και μαθητές βγήκαν και σήμερα στους δρόμους με την ελπίδα να μην περάσει ο νόμος 4777/2021 για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και να αρχίσει επιτέλους η επαναλειτουργία των ΑΕΙ της χώρας.

Τα Προπύλαια ήταν το σημείο συνάντησης για το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας με προορισμό τη Βουλή, ενώ στη Θεσσαλονίκη αφετηρία είναι το άγαλμα του Βενιζέλου. Η πορεία της Αθήνας κινείται από τη Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος.

Εδώ και μήνες σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα διαμαρτύρεται ενάντια στις αλλαγές και κυρίως την μείωση των εισακτέων, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και ενάντια στην έξαρση της αστυνομικής καταστολής.

Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν ότι τα ΑΕΙ παραμένουν εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κλειστά “τιμωρητικά” προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος, παρά το γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες ανοίγουν. Επίσης, καταδικάζουν την απουσία λήψης επαρκών μέτρων για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών και ζητούν να ανοίξουν επιτέλους οι σχολές με ασφάλεια.

“Διεκδικούμε να ανοίξουν τώρα οι σχολές μας για δια ζώσης διδασκαλία στο σύνολο των μαθημάτων, των εργαστηρίων, κλινικών, πρακτικών και ασκήσεων υπαίθρου για όλα τα έτη σπουδών με όλα τα μέτρα προστασίας (πρόσληψη καθηγητικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας, άμεσο εμβολιασμό φοιτητών, τακτικά διαγνωστικά τεστ, δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, αύξηση δρομολογίων των ΜΜΜ)», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ζήλος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση σωματείων στο υπουργείο Υγείας – «Δώστε λεφτά για την υγεία»

Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική η κινητοποίηση συνδικάτων και σωματείων με αιτήματα την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας από την πανδημία και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σχιστό: Δυναμική παρουσία αλληλέγγυων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο πρόσφυγα (φωτό/video)

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας δυναμικό παρών πέραν της ΚΕΕΡΦΑ έδωσαν μέλη της συλλογικότητας «Συνέλευση Χαϊδαρίου ''Πέρα από το ποτάμι''» αλλά και ανένταχτοι αλληλέγγυοι και αντιρατσιστές.
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: «Fake news» οι κατηγορίες για τα μειονοτικά σχολεία στη Θράκη

Α. Μπλίνκεν: ΗΠΑ και σύμμαχοι θα δώσουμε μια «συλλογική απάντηση» για την επίθεση στο Mercer Street

Γερμανία: «Ναι» σε εμβολιασμό παιδιών 12-17 ετών και σε αναμνηστική δόση για ηλικιωμένους και ευπαθείς

Αφγανιστάν: Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και Βρετανίας κατηγορούν τους Ταλιμπάν για τη «σφαγή» δεκάδων αμάχων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα