ΑΘΗΝΑ
21:54
|
03.12.2021
Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής απορρίπτει τις κατηγορίες περί προνομιακής μεταχείρισης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απορρίπτει τις κατηγορίες περί ευνοϊκής μεταχείρισης του προφυλακισμένου στις φυλακές Κορυδαλλού, Μένιου Φουρθιώτη, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα υποστηρίζει ότι η χορήγηση Μέσων για θέαση συνδρομητικών καναλιών εντός των φυλακών, προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό και το άρθρο 19, παράγραφος 3, που αφορά στην ψυχαγωγία όλων ανεξαιρέτως των κρατουμένων.

Το κόστος εγκατάστασης συνδρομητικού καναλιού για την προβολή αθλητικών γεγονότων και ταινιών ψυχαγωγικού και μορφωτικού περιεχομένου επιβαρύνει τον κρατούμενο.

Αναφέρεται επίσης πως το ίδιο δικαίωμα απολαμβάνουν στις φυλακές Κορυδαλλού περίπου άλλοι 400 κρατούμενοι.

Αναφορικά με την ειδική διατροφή που λαμβάνει ο Φουρθιώτης η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επικαλείται και πάλι το άρθρο 14, παράγραφο 4 του εσωτερικού κανονισμού, που αναφέρει ότι για ασθενείς κρατούμενους δύναται να χορηγηθεί ειδικό διαιτολόγιο το οποίο καταρτίζεται από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης, μαζί με το ειδικό συνταγολόγιο.

Οι ασθενείς κρατούμενοι, έπειτα από εισήγηση του ιατρού μπορούν να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα προϊόντα που δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει το Κατάστημα Κράτησης.

Ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει επίσης τη δυνατότητα παράδοσης στους κρατούμενους, ειδών και τροφίμων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες του επισκεπτηρίου και μόνον εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει το ειδικό διαιτολόγιο.

Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προνομιακή μεταχείριση κρατουμένων είναι “ανυπόστατα και παρελκυστικά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξοπλιστική συμφωνία «μαμούθ» Γαλλίας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Eκδήλωση του Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών για το SLAPP στην Ελλάδα

Ανησυχία για την ελευθερία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων στην Ελλάδα

ΗΠΑ- Ρωσία -Κίνα: Η πιθανότητα ενός μεγάλου «σπονδυλωτού» πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα