ΑΘΗΝΑ
22:50
|
19.10.2021
«Αναταράξεις» έχει προκαλέσει στην πολιτική ζωή της Βρετανίας η επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν, στο Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αναταράξεις» έχει προκαλέσει στην πολιτική ζωή της Βρετανίας η επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν, στο Λονδίνο, και η συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, που διενεργείται στο πλαίσιο της ανάληψης εντός του έτους της προεδρίας της Ομάδας του Βίσεγκραντ από την Ουγγαρία.

Το πρωθυπουργικό γραφείο πήρε αποστάσεις από παλαιότερες ρατσιστικές δηλώσεις του Ούγγρου ηγέτη, χαρακτηρίζοντάς τες «διχαστικές και λανθασμένες» και διευκρινίζοντας με ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών ότι «εκφράστηκαν οι ανησυχίες του πρωθυπουργού σχετικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και της ελευθερίας του Τύπου».

Είχε προηγηθεί η σφοδρή επίθεση των Εργατικών προς τον πρωθυπουργό, με την τομεάρχη Εξωτερικών, Λίζα Νάντι, να απευθύνει ερώτηση προς τον Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το αν θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Ούγγρο ομόλογό του «για το απεχθές ιστορικό παραβίασης πολιτικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων» που χαρακτηρίζει την διακυβέρνησή του.

Με τη σειρά του, ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για αντισημιτισμό από Συντηρητικούς και οπαδούς του Τόνι Μπλερ μέσα στο κόμμα του, ζήτησε από τον Τζόνσον να θέσει επί τάπητος στην συνάντησή του με τον Ορμπάν τα ζητήματα αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας και της κακοποίησης των προσφύγων σε ουγγρικό έδαφος.

Άλλοι πάλι τόνισαν με δεικτική διάθεση πως ο Τζόνσον δεν είναι ξένος προς τη νοοτροπία του Ορμπάν, αφού παλιότερα είχε καταφύγει σε ισλαμοφοβικά σχόλια, για τα οποία αργότερα απολογήθηκε δημόσια.

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά το πέρας τη συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, αναφέρθηκε ακόμη πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν μια σειρά ζητημάτων εξωτερική πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Λευκορωσία, Ρωσία και Κίνα.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερευνες FBI σε σπίτια Ρώσου δισεκατομμυριούχου

Εξώδικο στον ΑΝΤ1 για τη σύνδεση του ΠΑΟΚ με την Βουλγαρία

Εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση από τον Τσίπρα

“Αστραπές” Τραμπ για την “όμορφη” αγιοποίηση του Κόλιν Πάουελ από τα ΜΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα