ΑΘΗΝΑ
12:44
|
07.05.2024
Για έξι ψήφους η πρόταση για τη συγκρότηση 10μελούς διακομματικής επιτροπής για τα έκτροπα στο Καπιτώλιο έπεσε στο κενό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία μπλόκαραν το απόγευμα την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα αναλάμβανε τη διερεύνηση των έκτροπων με τους πέντε νεκρούς που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στο κτίριο του Καπιτωλίου από υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ, μεταξύ των οποίων και μέλη ακροδεξιών, ρατσιστικών οργανώσεων, είχαν ανταποκριθεί σε κάλεσμα του πρώην προέδρου για συγκέντρωση έξω από το Καπιτώλιο θεωρώντας πως οι Δημοκρατικοί “έκλεψαν” τη νίκη του πρώην προέδρου στις εκλογές του περασμένου Νοέμβρη.

Η πρόταση για τη συγκρότηση της 10μελούς επιτροπής απορρίφθηκε γιατί δεν συγκέντρωσε για έξι ψήφους το 60% των ψήφων της 100μελούς Γερουσίας που απαιτείται για την ψήφιση νομοσχεδίων από το συγκεκριμένο σώμα του Κογκρέσου.

Η πρόταση νόμου, που ψηφίστηκε από 54 γερουσιαστές έναντι 35, έπεσε στο κενό, μολονότι σε προηγούμενο στάδιο είχε πάρει τις ψήφους των 2/3 των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αντανακλά την ανησυχία Ρεπουμπλικάνων πως μία τέτοια επιτροπή θα μπορούσε να γυρίσει “μπούμπερανγκ” για το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ενόψει των ενδιάμεσων βουλευτικών εκλογών το 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμβούλιο Υπουργών: Υιοθέτηση νόμου της Ε.Ε. για έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία

Συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ για διμερή συμφωνία ασφαλείας

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα