ΑΘΗΝΑ
22:31
|
25.04.2024
Με διπλή μάσκα και αποστάσεις ξανανοίγουν από Δευτέρα τα γυμναστήρια...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοίγουν τη Δευτέρα, 31 Μαίου, μετά από πολλούς μήνες, τα γυμναστήρια όλης της χώρας με βασική προϋπόθεση το εβδομαδιαίο self test και τη διπλή μάσκα από εργαζόμενους και ασκούμενους, πλην εξαιρέσεων σε ορισμένους τύπους ασκήσεων.

Οι αυστηρές προδιαγραφές στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων θα είναι υπό την ευθύνη των γυμναστηρίων, ενώ θα υπάρχει υποχρεωτικός περιορισμός στον αριθμό των αθλούμενων σε πιθανή αναλογία ένας ασκούμενος ανά 10 τ.μ.

Επιπλέον, σχεδιάζεται η λειτουργία των χώρων άθλησης με ανοιχτά παράθυρα ενώ ο κλιματισμός και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά.

Ως αργότερα απόψε αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των γυμναστηρίων.

Λίγο μετά τις 9.00 μ.μ. ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε σχέση με τη λειτουργία των γυμναστηρίων τα ακόλουθα:

  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Αποφασίστηκε επίσης η λειτουργία των γηπέδων 5 επί 5 και οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων υπό προϋποθέσεις (χωρίς θεατές, χωρίς απονομές κ.λπ).

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε επίσης την λειτουργία ενός “νέου εργαλείου” για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr θα παρακολουθούν οι πολίτες τέσσερις κρίσιμους δείκτες μεταξύ των οποίων είναι ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 ατόμων σε εβδομαδιαία βάση και το επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού.

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση θεωρητικών μαθημάτων και εξετάσεων όλων των κατηγοριών υπό την προϋπόθεση αυτο-διαγνωστικού ελέγχου 24 ώρες νωρίτερα.

Ο Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι μολονότι η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή, υπάρχουν περιοχές που προβληματίζουν καθώς δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου όπως στο Δήμο Ρόδου, Δήμο Μυτιλήνης, Δήμο Σύρου, Δήμο Τροιζηνίας, στο Δήμο Χανίων. Απηύθυνε έκκληση για συνεπή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η ενόχληση Χαρδαλιά για την…μουσική στην εστίαση

Σε ερώτηση για την πιθανότητα “αντάρτικου” σε καταστήματα εστίασης σε σχέση με την χρήση μουσικής, ο Χαρδαλιάς επέμεινε ότι το μέτρο είναι “λογικό” και πως έχει αποδειχθεί η χρησιμότητά του “παγκόσμια” από επιστημονικούς φορείς.

“Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά και σε …κρίσιμη καμπή” πρόσθεσε χαρακτηριστικά με εμφανώς ενοχλημένο ύφος, επιμένοντας πως η μουσική “συμβάλλει στη μεγαλύτερη διασπορά του ιού”.

Ερωτηθείς σχετικώς για την τηλεργασία είπε ότι θα μειωθεί στο 25% από τον Ιούνιο (σε σχέση με το 50% που είναι σήμερα).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα