ΑΘΗΝΑ
11:57
|
25.04.2024
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν απόψε την άμεση παραίτηση του Γιάνεζ Γιάνσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες Σλοβένοι πλημμύρισαν απόψε τους δρόμους της πρωτεύουσας, Λιουμπλιάνα, κατά του 62χρονου δεξιού πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση λίγα 24ωρα πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Σλοβενία την 1η Ιούνη.

Ni manjše države, ni večjega diktatorja« | MLADINA.si

Πάνω από 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας καλώντας τον πρωθυπουργό, που συμπεριφέρεται σαν να έχει πρότυπο τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτωρ Όρμπαν, να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Janez Jansa, admirer of Viktor Orban, to be nominated PM of Slovenia –  EURACTIV.com

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τον Γιάνσα για την κακή διαχείριση της πανδημίας, για τις πιέσεις στο δικαστικό σώμα και τις επιθέσεις εναντίον Μέσων Ενημέρωσης καθώς ο Σλοβένος πρωθυπουργός έχει αναστείλει τη χορήγηση δημόσιας χρηματοδότησης στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, STA.

Η δημοτικότητα του Γιάνσα βρίσκεται στο ναδίρ από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Μάρτιο του 2020 καθώς μόλις το 30% των Σλοβένων θεωρεί πως ασκεί επαρκώς τα καθήκοντά του.

Το κύμα διαδηλώσεων εναντίον του κλιμακώνεται από τα τέλη Απριλίου με τις φωνές της αντιπολίτευσης να αυξάνονται επιμένοντας στην άμεση παραίτηση και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα