ΑΘΗΝΑ
10:17
|
28.06.2026
Μέτρα για μερικά άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ως πρόληψη για τον κορονοϊό εξετάζει η κυβέρνηση της Ισπανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέτρα για μερικά άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ως πρόληψη για τον κορονοϊό εξετάζει η κυβέρνηση της Ισπανίας.

Όπως είπε ο επικεφαλής για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, επιδημιολόγος Φερνάντο Σιμόν, «εάν η κατάσταση συνεχίσει να είναι αυτή που είναι σήμερα, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους στα μέσα ή τέλη Ιουνίου και σχεδόν βέβαια στα τέλη του Ιουλίου».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μπορεί να είναι πιθανό να περιοριστεί η χρήση μάσκας ακόμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους μεταξύ ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι για τον κορονοϊό, πριν από το τέλος του Ιουλίου.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 9.732 νέες μολύνσεις της νόσου, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε άνω των 3.68 εκατ. και 70 θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα να φτάνε τους 79.905 μέχρι σήμερα.

Πηγές: El País

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Ηθική Επανάσταση» και μέτωπο με τις τράπεζες, εξήγγειλε από το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ. ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας-Παγίωση της ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση

Το Ράλλυ Ακρόπολις μαρσάρει σε 45 χιλιόμετρα απαγορευμένων περιοχών Natura

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα