ΑΘΗΝΑ
02:44
|
21.06.2024
Το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσινγκτον θα μετονομάσει την πρόσφατα επανιδρυθείσα Σχολή Καλών Τεχνών του σε Chadwick A. Boseman College of Fine Arts.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσινγκτον θα μετονομάσει την πρόσφατα επανιδρυθείσα Σχολή Καλών Τεχνών του σε Chadwick A. Boseman College of Fine Arts προς τιμήν του εκλιπόντος ηθοποιού Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Ο Μπόουζμαν αποφοίτησε με πτυχίο Τέχνης της Σκηνοθεσίας από το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ το 2000. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ηγήθηκε διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της διοίκησης του Πανεπιστημίου για συγχώνευση των Σχολών Τεχνών και Επιστημών.

Ο ηθοποιός αναγορεύτηκε επίσης επίτιμος διδάκτορας του Χάουαρντ το 2018 και κατά τη διάρκεια της τελετής ανακοινώθηκε ότι η Σχολή θα λειτουργήσει εκ νέου ανεξάρτητα.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Είναι η σωστή κίνηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Χάουαρντ, Γουέιν Φρέντερικ στη Washington Post. «Η αγάπη του Τσάντγουικ για το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ ήταν ειλικρινής και παρ’ όλο που δεν έζησε για να δει να υλοποιούνται τα σχέδια, είναι τιμή μου να διασφαλίσω ότι η κληρονομιά του θα συνεχίσει να υπάρχει» συμπλήρωσε ο Φρέντερικ.

Η οικογένεια του Μπόουζμαν απάντησε στην είδηση μέσω του Instagram του ηθοποιού.

«Τσαντ, αποτελείς πρότυπο των βασικών αξιών του Χάουαρντ, της αριστείας, της προσφοράς, της ηγεσίας και της αλήθειας. Δεν υπάρχει άλλος που να αξίζει περισσότερο τέτοια τιμή. Είμαστε τόσο περήφανοι για εσένα, σ’ αγαπάμε και μας λείπεις κάθε μέρα», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η μετονομασία της Σχολής έγινε γνωστή εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι η ηθοποιός Φιλίσια Ράσαντ είναι η νέα κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου. Η Ράσαντ και ο Μπόουζμαν έγιναν φίλοι στο Χάουαρντ.

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Ανέλπιστο ναυάγιο στο Ισραήλ αποκαλύπτει τα μυστικά ναυπηγών της Εποχής του Χαλκού

Μια κατσαρίδα στο εστιατόριο

Η Τουρκία σάρωσε… ψηφιακά την Αγία Σοφία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα