ΑΘΗΝΑ
15:28
|
20.04.2024
Ο πύραυλος Long March 7 μετέφερε το διαστημικό σκάφος Tianzhou-2 στην κεντρική μονάδα του κινεζικού διαστημικού σταθμού “Τιανχέ” το Σάββατο το πρωί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα ολοκλήρωσε ακόμη ένα σημαντικό τμήμα του διαστημικού σταθμού της, τον οποίο φιλοδοξεί να θέσει σε λειτουργία το 2022.

Ο πύραυλος Long March 7 μετέφερε το διαστημικό σκάφος Tianzhou-2 στην κεντρική μονάδα του κινεζικού διαστημικού σταθμού Tianhe (“Τιανχέ” “Αρμονία των Ουρανών”), το Σάββατο (29/5)το πρωί, αναφέρει το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής.

Ο διαστημικός σταθμός, Tianhe θα αποτελείται από τρεις ενότητες που θα περιλαμβάνουν τον “πυρήνα”, “φορτηγά” διαστημόπλοια όπως το Tianzhou-2 και εργαστήρια. Η Κίνα θα πραγματοποιήσει 11 αποστολές φέτος και το 2022 για να ολοκληρώσει την κατασκευή του διαστημικού σταθμού της. 

Η πρόσδεση του Tianzhou-2, μήκους 10,6 μέτρα και πλάτους 14,9 μέτρων, άνοιξε τον δρόμο στις επανδρωμένες αποστολές προς τον διαστημικό σταθμό. Το διαστημικό σκάφος μετέφερε προμήθειες αστροναυτών, συμπεριλαμβανομένων διαστημικών στολών και τροφίμων. 

Σο διαστημικό φαγητό που αποστάλθηκε, συμπεριλαμβάνονται πολλά παραδοσιακά κινεζικά πιάτα όπως χοιρινό με σάλτσα σκόρδου, κοτόπουλο Kung Pao και άλλα είδη κρεάτων και λαχανικών.

Oι πρώτοι τρεις Κινέζοι αστροναύτες αναμένεται να φθάσουν στον “Τιανχέ” τον Ιούνιο με το σκάφος “Shenzhou 12”, εφόσον όλα πάνε βάσει προγραμματισμού. Δεν είναι γνωστό πόσο καιρό θα παραμείνουν οι τρεις αστροναύτες στο σταθμό, ούτε ποια είναι η ταυτότητά τους, καθώς η κινεζική διαστημική υπηρεσία είναι συνήθως φειδωλή σε τέτοιες πληροφορίες.

Η Κίνα έγινε το 2003 η τρίτη διαστημική δύναμη μετά την ΕΣΣΔ/Ρωσία και τις ΗΠΑ. Άρχισε να θέτει τα θεμέλια ενός δικού της διαστημικού σταθμού πριν από μία δεκαετία, όταν το Σεπτέμβριο του 2011 είχε εκτοξεύσει το διαστημικό εργαστήριο “Τιανγκόνγκ 1”, στο οποίο είχε για πρώτη φορά δέσει το μη επανδρωμένο σκάφος “Σεντσού 8” το Νοέμβριο του 2011, ενώ το Ιούνιο του 2012 είχε υποδεχθεί τους πρώτους τρεις Κινέζους αστροναύτες. Το 2016 η Κίνα εκτόξευσε ένα δεύτερο διαστημικό εργαστήριο, το “Τιανγκόνγκ 2”. Το 2018 το “Τιανγκόνγκ 1” είχε πέσει στη Γη με μη ελεγχόμενο τρόπο, ενώ το 2019 η Κίνα είχε οδηγήσει ελεγχόμενα και το “Τιανγκόνγκ 2” να πέσει στο Νότιο Ειρηνικό.

Ο κινεζικός διαστημικός σταθμός αποτελεί το αντίπαλον δέος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που δημιουργήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Ιαπωνία. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα