ΑΘΗΝΑ
15:19
|
23.09.2024
Παρατείνεται και η υποχρέωση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα να προσαρμόζουν το ωράριο εργασίας των εργαζομένων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο στους δέκα εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα θα εξακολουθήσουν να εργάζονται από το σπίτι ως τις 30 Ιουνίου.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις-εργοδότες που θα κάνουν χρήση του μέτρου από 1/6/2021 έως 30/6/2021, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ το σχετικό Έντυπο ()4.1 ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ. 2 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Α΄ 55/11.03.20)) εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.

Επιπλέον παρατείνεται έως το τέλος Ιουνίου η υποχρέωση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα να προσαρμόζουν το ωράριο εργασίας των εργαζομένων τους, κατά την έναρξη και λήξη του με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός διώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.

Για το διάστημα αυτό αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» τις αλλαγές ωραρίου που προκύπτουν από τη σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πατριαρχείο στο Κίεβο ζητά από το Φανάρι ο Ζελένσκι

Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.: 101,53 εκατομμύρια για τις καταστροφές του «Daniel»

Στέφανος Κασσελάκης στο X: «Είμαι εδώ»

Το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο: Πάνω από 180 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα