ΑΘΗΝΑ
13:15
|
26.02.2024
Πιστωτικά αρνητική (credit negative) χαρακτηρίζει η Moody's την εξαγορά της Chipita SA από την Mondelez International Inc.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιστωτικά αρνητική (credit negative) χαρακτηρίζει η Moody’s την εξαγορά της Chipita SA από την Mondelez International Inc., έναντι σχεδόν 2 δισ. δολαρίων, τονίζοντας πως η συναλλαγή θα διατηρήσει τη μόχλευση στο υψηλότερο επίπεδο του εκτιμώμενου εύρους για την αξιολόγηση.

Υποθέτοντας ότι η εξαγορά χρηματοδοτείται μέσω χρέους και δεν υπάρχουν συνέργειες, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, η συμφωνία θα αυξήσει τη μόχλευση χρέους/EBITDA της Mondelez σε σχεδόν πάνω από 4 από 3,8. Παράλληλα, η αξιολόγηση Baa1 της Mondelez και το σταθερό outlook δεν επηρεάζονται, καθώς η Moody’s αναμένει ότι η μόχλευση χρέους/EBITDA θα διαμορφωθεί στο 4 ή κάτω από αυτό εντός 6 με 12 μηνών από την εξαγορά, ενώ η συναλλαγή βελτιώνει τη θέση της εταιρείας σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

Με την εξαγορά, η Mondelez θα προσθέσει νέες κατηγορίες σνακ στο χαρτοφυλάκιο της, θα βελτιωθούν οι δυνατότητες διανομής στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα προϊόντα της Chipita σε άλλες αγορές ανά τον κόσμο.

Όπως σημειώνει η Mondelez, η εξαγορά της Chipita είναι η μεγαλύτερη σε μια σειρά συμφωνιών που έχουν σκοπό να επεκτείνουν την παρουσία της στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των σνακ στις ΗΠΑ και διεθνώς. Συνολικά, οι δαπάνες της σε συμφωνίες που ολοκληρώθηκαν ή ανακοινώθηκαν από τον Απρίλιο του 2020 ανέρχονται σε σχεδόν 4 δισ. δολάρια. Ενώ αυτές οι συμφωνίες μεμονωμένα είναι πιο μικρές, συνολικά αντιπροσωπεύουν μια σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη, η οποία έχει επίσης συμβάλλει στο να διαμορφώνεται η μόχλευση στο υψηλότερο επίπεδο του εκτιμώμενου εύρους. 

Πηγές: Forbes

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Σε απεργία οι ταξιτζήδες στις 27 και 28 Φεβρουαρίου

Δεν κλείνουν τα Body Shop στην Ελλάδα

Με μέτρα απειλεί το Λονδίνο η Κίνα για τις κυρώσεις σε 3 εταιρίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα