ΑΘΗΝΑ
16:41
|
25.04.2024
"Θεωρούμε τα αιτήματα άλλων χωρών για μη χρήση του συστήματος απαράδεκτα"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πιέσεις ξένων χωρών προς την ΄Αγκυρα σε σχέση με τη χρήση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 απέρριψε το απόγευμα από την Αθήνα ως “απαράδεκτες” ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Οι S-400 είναι 100% υπό τον έλεγχό μας. Στείλαμε τεχνικούς εμπειρογνώμονες στη Ρωσία και και δεν θα υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί στην Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια, θεωρούμε απαράδεκτα τα αιτήματα άλλων χωρών για μη χρήση του συστήματος” είπε ο υπουργός στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών, Γουέντι Σέρμαν, στο τουρκικό παράρτημα του CNN στην οποία ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ πρόσφεραν “εναλλακτική” στην Τουρκία σε σχέση με το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, αποφεύγοντας να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ρωσία και η Τουρκία το 2017 υπέγραψαν συμφωνία για την παράδοση του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, που έγινε η πρώτη ΝΑΤΟϊκή χώρα που αγόρασε το συγκεκριμένο σύστημα από τη Μόσχα. Η συμφωνία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ωστόσο οι ΗΠΑ εξακολουθεί έκτοτε μεθοδικά να πιέζει και να εκβιάζει την εγκατάλειψη του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από την Τουρκία, αποφασίζοντας  μεταξύ άλλων να αποκλείσει την Τουρκία από την συμπαραγωγή τμήματος του μαχητικού τελευταίας γενιάς, F-35.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα