ΑΘΗΝΑ
21:37
|
04.05.2024
Η συμφωνία προβλέπει μειώσεις φόρων και δασμών, αποφυγή διπλής φορολογίας και ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις δύο χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία εξάλειψης της διπλής φορολογίας μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ισραήλ  υπέγραψαν σήμερα οι κυβερνήσεις των δύο χωρών στο πλαίσιο συνέχισης της διμερούς συνεργασίας μετά τη συμφωνία ομαλοποίησης των διμερών σχέσεων που υπογράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Ουάσιγκτον.

Η συμφωνία προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022 εφόσον προηγουμένως εγκριθεί από το κοινοβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας, Ισραέλ Κατζ δήλωσε πως η συμφωνία σχεδιάστηκε με πρότυπο ανάλογες συμφωνίες που προβλέπονται στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), προσθέτοντας πως παρέχει “εξασφάλιση και ευνοϊκές συνθήκες για την επιχειρηματική δραστηριότητα και την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων”.

Σε ανάρτησή του στο Τουίτερ ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι η συμφωνία που υπέγραψε με τον Εμιρατινό ομόλογό του, Ομπέιντ Χουμέιντ αλ Ταγιάρ είναι “ιστορική” γιατί θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών “αυξάνοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα” συμβάλοντας στην ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Μεταξύ άλλων στη συμφωνία Ισραήλ-Εμιράτων προβλέπονται μειώσεις φόρων, δασμών και διευθέτηση εταιρικών μερισμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα