ΑΘΗΝΑ
21:21
|
01.10.2023
Οι δύο εταιρίες φέρονται επίσης να περικόπτουν ή να βάζουν στον "πάγο" σχέδια εκμετάλλευσης πετρελαίου με στόχο τη μείωση του κόστους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πιθανή συνεργασία με στόχο την μείωση δαπανών και την αύξηση της κερδοφορίας σε πετρελαϊκά κοιτάσματα της Αλγερίας φαίνονται έτοιμες να προχωρήσουν η βρετανική πετρελαϊκή εταιρία ΒΡ και η ιταλική ΕΝΙ.

Αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς αναφέρουν ότι οι δύο εταιρίες εντείνουν τις προσπάθειες επαναπροσδιορισμού των επιχειρηματικών προτεραιοτήτων τους στην περιοχή σε μία περίοδο κατά την οποία εντείνονται οι πιέσεις σε πολυεθνικές πετρελαίου με αφορμή την αλλαγή ευρύτερων πολιτικών που προωθούνται στο όνομα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και μείωσης του αυξανόμενου κόστους και χρεών.

Οι δύο εταιρίες φέρονται επίσης να περικόπτουν ή να βάζουν στον “πάγο” σχέδια που αφορούν την εκμετάλλευση δαπανηρών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μία προσπάθεια να αναδιανείμουν πόρους καθώς στην παρούσα μεταβατική φάση φαίνεται να υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα σε σχέση με τη μελλοντική ζήτηση για παραγωγή Ενέργειας από υδρογονάνθρακες.

Είναι ενδιαφέρον πως η Αλγερία δεν είναι η μόνη χώρα “συμμαχίας” των εταιριών ΒΡ και ΕΝΙ. Στις αρχές του Μάη, οι δύο εταιρίες είχαν ανακοινώσει την διερεύνηση πιθανής συνεργασία τους και τη δημιουργία κοινοπραξίας σε κοιτάσματα που εκμεταλλεύονται αμφότερες στην Αγκόλα.

Η Ένι, είναι η μεγαλύτερη ξένη εταιρία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αφρική με στρατηγικά συμφέροντα ιδιαίτερα σε Αίγυπτο και Λιβύη ενώ η πιθανή συνεργασία της με την ΒΡ στην Αλγερία θα διευρύνει σημαντικά το πεδίο δράσης της στην ευρύτερη περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο εταιρίες (ΒΡ,ΕΝΙ) προετοιμάζονται για την “επόμενη μέρα” κατά την οποία σχεδιάζεται να συρρικνωθεί σημαντικά η χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου για παραγωγή Ενέργειας με στόχο τη μείωση αερίων που εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η ΕΝΙ έχει ανακοινώσει ότι θα αρχίσει να μειώνει την παραγωγή πετρελαίου μετά το 2025 και η ΒΡ σχεδιάζει να μειώσει την πετρελαϊκή παραγωγή κατά 40% ως το 2030.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρατείνεται η προθεσμία του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Στα ύψη η αγορά του ουρανίου-Οι λόγοι πίσω από την άνοδο των τιμών

Ανασκευάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Εισπρακτική «άρπαξε» τις αποζημιώσεις από πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα