ΑΘΗΝΑ
18:46
|
19.09.2024
Αποζημίωση στον πρώην σύζυγο της γυναίκας του για τη διάλυση του γάμου τους καλείται να πληρώσει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου στη Σεούλ…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακριβά πλήρωσε τον πέμπτο γάμο του, ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ καθώς δικαστήριο της Νοτίου Κορέας επιδίκασε το ποσό των 22.000 ευρώ σε βάρος του 77χρονου Σοσιαλδημοκράτη για την ηθική βλάβη που υπέστη ο πρώην σύζυγος της Νοτιοκορεάτισσας γυναίκας του.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “Bild”, επικαλούμενη δημοσίευμα των “Korea Τimes”, το τίμημα του πέμπτου γάμου του με την 53χρονης Κιμ Σογεόν-Σρέντερ ήταν πολύ βαρύ για τον πρώην Γερμανό καγκελάριο.

Η υπόθεση στην οποία ο πρώην καγκελάριος κατηγορήθηκε για μοιχεία, εκδικάστηκε από οικογενειακό δικαστήριο στη Σεούλ και η απόφαση ελήφθη την περασμένη Πέμπτη.

Κατά την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει από το 2018 ο πρώην σύζυγος της Κιμ Σο-γέον, το Οικογενειακό Δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Σρέντερ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 30 εκατ. γουόν, δηλαδή περίπου 22.100 ευρώ.

Ο ενάγων, και κορυφαίος πλαστικός χειρουργός στη Νότια Κορέα, επέρριψε στον 77χρονο σήμερα Σρέντερ την ευθύνη για τη διάλυση του γάμου τους καθώς σύναψε ερωτικό δεσμό με την Κιμ ενώ εκείνη ήταν παντρεμένη μαζί του. Ο γάμος τους, υποστήριξε, διαλύθηκε τον Νοέμβριο του 2017, υπό την προϋπόθεση ότι η γυναίκα του θα έβαζε τέλος στη σχέση της με τον Σρέντερ, αλλά εκείνη δεν τήρησε την υπόσχεσή της και παντρεύτηκε τον πρώην καγκελάριο τον Μάιο του 2018. Η Κιμ διατηρούσε δεσμό με τον Σρέντερ από το 2016.

Ως εκ τούτου, ο πρώην της Κιμ μήνυσε τον Σρέντερ κατηγορώντας τον για μοιχεία διεκδικώντας το ποσό των 73.000 ευρώ. Ωστόσο, το δικαστήριο επιδίκασε τελικά σε βάρος του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας σχεδόν το ένα τρίτο του ποσού.

Μέχρι το 2015 τα εξωσυζυγικά παραστρατήματα ήταν ποινικά κολάσιμα στη συντηρητική Νότια Κορέα, ενώ ακόμη και σήμερα αποτελούν αφορμή για αστικές αγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σρέντερ χώρισε τον Μάιο του 2016 με την τέταρτη σύζυγό του, δημοσιογράφο και μητέρα των παιδιών του, Ντόρις Κέπφερ. Το διαζύγιό τους ήταν επεισοδιακό αφού η ίδια θεωρεί ότι η Νοτιοκορεάτισσα Κιμ ήταν αυτή που χώρισε το ζευγάρι.

Η σύζυγος του Σρέντερ είναι εκπρόσωπος της Κορέας στην Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Στο παρελθόν είχε εργαστεί για τον πρώην καγκελάριο ως μεταφράστρια.

Η σχέση τους είδε το φως της δημοσιότητας όταν η Ντόρις Κοπφ, η τέταρτη σύζυγος του Σρέντερ, εξήγησε κατά τη διαδικασία του διαζυγίου ότι η Κιμ έπαιξε ρόλο στη διάλυση του γάμου τους. Κάτι που είχε διαψεύσει ο Σρέντερ.

Ο σοσιαλδημοκράτης Σρέντερ είχε διατελέσει καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 ως το 2005 και εισήγαγε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας προκαλώντας την οργή της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς εργαζομένων του

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα