ΑΘΗΝΑ
06:07
|
20.04.2024
Ο Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε ότι η Κίνα θα βοηθήσει στην επανόρθωση της συριακής οικονομίας και στη μάχη κατά της πανδημίας Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον Μπασάρ αλ-Άσαντ για την επανεκλογή του στην ηγεσία της Συρίας, χαιρετίζοντας την “παραδοσιακή φιλία” που διατηρούν οι δύο χώρες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το Ιράν και η Ρωσία, κύριοι σύμμαχοι του Μπασάρ αλ-Άσαντ, χαιρέτησαν ήδη τη νίκη του απερχόμενου προέδρου, που επανεξελέγη, όπως αναμενόταν, την Πέμπτη για τέταρτη θητεία, με ποσοστό 95% και πλέον των ψήφων.

Διεθνείς παρατηρητές από τη Ρωσία, την Κίνα και πολλές χώρες έδωσαν το “παρών” στην εκλογική διαδικασία.

Οι αντίπαλοι του Άσαντ και η Δύση δηλώνουν ότι οι εκλογές αυτές αμαυρώθηκαν από νοθεία και παρά τις επικρίσεις από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία, ο Σύρος ηγέτης εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης υποστήριξης από την Κίνα από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011.

Ο Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε μεταξύ άλλων, ότι η Κίνα θα βοηθήσει στην επανόρθωση της συριακής οικονομίας και στη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα τον αιματηρό απολογισμό του δεκαετούς συριακού πολέμου που στέρησε τη ζωή σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα