ΑΘΗΝΑ
09:51
|
19.04.2024
Στο Βέλγιο...λατρεύουν τόσο πολύ τα σπαράγγια που έβαλαν σχετική συνταγή σε...νόμο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνταγή…μαγειρικής για σπαράγγια σε νόμο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της βελγικής Κυβέρνησης (Moniteur Belge) και αφορούσε τις ανατιμήσεις των φαρμάκων και τον ανεφοδιασμό ιατρικών ειδών ανακάλυψαν κατάπληκτοι Βέλγοι νομικοί.

Η συνταγή έξι βημάτων για σπαράγγια είχε, κατά τα φαινόμενα, μεταφερθεί με το σύστημα της “αντιγραφής και επικόλλησης” (copy,paste) εκεί όπου δημοσιεύονται συνήθως οι νέοι νόμοι, κυβερνητικά διατάγματα και επίσημα έγγραφα.

Αντί επιλόγου δε υπήρχε η συνήθης ευχή για…”Καλή όρεξη”!

Image

Όταν έγινε αντιληπτό από τους δικηγόρους, το συγκεκριμένο σημείο “κατέβηκε” από την ιστοσελίδα της βελγικής Εφημερίδας της Κυβέρνησης αφού προηγουμένως προκάλεσε πλήθος χαριτωμένων ανεκδοτολογικών σχολίων και αστεϊσμών.

“Μερικές φορές βλέπουμε ορθογραφικά ή άλλα σφάλματα στα κείμενα…αλλά ποτέ ως τώρα δεν είχαμε δει συνταγή μαγειρικής” σχολίασε ένας δικηγόρος από τις Βρυξέλλες στην βελγική ειδησεογραφική ιστοσελίδα RTL Info.

Κάποιοι άλλοι, όπως ο ποινικολόγος Φαμπρίς Γκουταντάουρια εκτίμησε ότι πρόκειται για αρκετά ασυνήθιστο περιστατικό και “τεράστιο λάθος” που χρήζει περαιτέρω έρευνας.

5 λόγοι για να καταναλώνετε περισσότερα σπαράγγια | clickatlife

Ο διευθυντής σύνταξης της Moniteur Belge, Γουίλφριντ Βεραζάν δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς ακριβώς “χώθηκαν” τα σπαράγγια στο νόμο για τις ανατιμήσεις φαρμάκων. Μπόρεσε όμως να πει ότι το επίμαχο δημοσίευμα κατέβηκε “πολύ εύκολα” γιατί βρισκόταν σε βάση δεδομένων “χωρίς νομική αξία”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα