ΑΘΗΝΑ
04:32
|
25.04.2024
Γερή ώθηση στην αύξηση της παραγωγής Ενέργειας από αιολικά και ηλιακά πάρκα δίνει η Γερμανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχέδια παραγωγής Ενέργειας από ηλιακά και αιολικά πάρκα ως το 2030 σχεδιάζει να επιταχύνει η γερμανική,ομοσπονδιακή κυβέρνηση σύμφωνα με νομοσχέδιο που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς από το Βερολίνο.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει μεταξύ άλλων την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αιολικών πάρκων σε πλατφόρμες ανοικτά των γερμανικών ακτών έως 95 GW ως το 2030 από 71 GW που είχε αρχικά σχεδιαστεί. Προβλέπει επίσης αύξηση της παραγωγής Ενέργειας από ηλιακά πάρκα ως 150 GW  από τα αρχικά 100 GW.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στη Γερμανία παράγεται ηλεκτρική ενέργεια 54,4 GW από χερσαία αιολικά πάρκα και ηλεκτρική ενέργεια 52 GW από ηλιακά πάρκα.

Το πρόγραμμα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής προβλέπει χρηματοδότηση 7,8 δισ. ευρώ για το 2021, συμπεριλαμβανομένων 2,5 δισ. ευρώ για την εκσυγχρονισμό οικιστικών υποδομών και άλλα 1,8 δισ. ευρώ για κρατικές επιδοτήσεις με στόχο την αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων στη Γερμανία με ηλεκτρικά.

Προβλέπονται επίσης οικονομικά κίνητρα στις βιομηχανίες της χώρας, όπως εκείνες του χάλυβα και του τσιμέντου, για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα