ΑΘΗΝΑ
08:27
|
18.05.2024
Η υψηλή αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου ήταν από τα θέματα που προβλήθηκαν ιδιαίτερα στο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V υπερβαίνει το 96% δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, κατά την διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο, 5 Ιουνίου.

Μέχρι σήμερα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει καταχωρηθεί σε 66 χώρες, ο πληθυσμός των οποίων που υπερβαίνει τα 3,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Στο πλαίσιο του φόρουμ συζητήθηκαν εκτενώς οι σαρωτικές αλλαγές στη φαρμακοβιομηχανία διεθνώς που προκαλεί η πανδημία covid-19, οι τάσεις ανάπτυξης και τα επενδυτικά σχέδια χρηματοδότησης του κλάδου τα επόμενα χρόνια.

Σε παρέμβασή του εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου Καινοτόμων Φαρμακοβιομηχανιών Ρωσίας, Βαντίμ Κούκαβα εκτίμησε ότι η πανδημία επέφερε θετικές και αρνητικές επιπτώσεις στις φαρμακοβιομηχανίες. Στις θετικές συμπεριέλαβε τις νέες τεχνολογίες παραγωγής εμβολίων ενώ στις αρνητικές το “πάγωμα” επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή άλλων φαρμάκων. “Ο στόχος μας σήμερα δεν είναι μόνον να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αλλά να οικοδομήσουμε πάνω στην εμπειρία που αποκτούμε για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές προκλήσεις” τόνισε ο Κούκαβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Ο εμπαιγμός των ΗΠΑ με την πλωτή αποβάθρα στη Γάζα

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα