ΑΘΗΝΑ
20:56
|
08.05.2024
"Σας στέλνω την αλληλεγγύη μου και την στήριξή μου" τονίζει ο Κόρμπιν αναφερόμενος στο συνέδριο του ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυμα στο επικείμενο συνέδριο του ΜέΡΑ25 έστειλε σήμερα ο πρώην αρχηγός και νυν βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν.

“Σας στέλνω την αλληλεγγύη μου και την στήριξή μου. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε στο μέλλον, όπως συνεργαστήκαμε στο παρελθόν” αναφέρει στο σύντομό μήνυμά του ο Τζέρεμι Κόρμπιν με την επιπρόσθετη ιδιότητα του μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Προοδευτικής Διεθνούς.

Νωρίτερα, σήμερα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του κόμματος έδωσε το στίγμα του πολιτικού σχεδιασμού για το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό το συνέδριο που γίνεται στις 5 και 6 Ιουνίου στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΜέΡΑ, «ήταν δύσκολο να στηθεί ένα κόμμα από το μηδέν, χωρίς να γίνει “άλλο ένα κόμμα” κι έτσι με καθολικές ψηφοφορίες όπου δεν ψηφίζουν μόνο Έλληνες, αλλά κι Ευρωπαίοι, δημιουργείται ένα κόμμα αρχών, όχι ένα προσωποπαγές κόμμα μια από τα ίδια».

Προσέθεσε ότι «το Συνέδριο για μας είναι ένας σταθμός της διαδικασίας να αποδώσουμε το ΜέΡΑ25 που δημιουργήσαμε λίγοι άνθρωποι τότε, στους νέους συνοδοιπόρους μας που ήρθαν να το αγκαλιάσουν μέσα από τη συμμετοχική δημοκρατία και τις οργανωτικές διαδικασίες».

Συνέδριο με 22 θεματικές ενότητες

Για τις εργασίες του συνεδρίου είπε πως «οι εισηγήσεις των πολιτικών θέσεών μας στο Συνέδριο, αφορούν όλες τις πτυχές της απόδρασης της χώρας και του λαού μας από τη φυλακή του χρέους, από αυτή τη λαίλαπα που βλέπουμε σε όλα τα πεδία και σήμερα, υπό το πέπλο του χρέους. Εμείς πρέπει να έχουμε θέσεις για όλα, το ΌΧΙ μόνο δεν αρκεί και οι 22 θεματικές πιάνουν όλες αυτές τις πτυχές για το τι πρέπει να γίνει σε όλα αυτά τα ζητήματα, τι μπορεί να γίνει ρεαλιστικά σήμερα, όχι σε έναν άλλο κόσμο κι αυτό είναι επαναστατικό. Ενώ γι’ αυτές τις 22 θεματικές κιόλας θα ψηφίσουν όλα τα μέλη μας στην Ελλάδα και θα τις εγκρίνουν και οι Ευρωπαίοι συνοδοιπόροι μας».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε τέλος και στην αξία της κληρωτίδας για τα όργανα του ΜέΡΑ25, λέγοντας «πως είναι πολύ απελευθερωτική, τόσο για τη συμμετοχή και τη λογοδοσία όσο και για να μη στήνονται κομματικοί μηχανισμοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: Η σιωπή του για το έγκλημα στην Παλαιστίνη σημαίνει συνενοχή

Με θερμό καλοκαίρι απειλεί τον Λίβανο το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα