ΑΘΗΝΑ
14:08
|
03.07.2024
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού δήλωσε ότι η κινητοποίησή τους δέχθηκε επίθεση από το Υπουργείο και τους εφοπλιστές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη 3 Ιουνίου μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ συνδικαλιστών και υπουργείου Ναυτιλίας. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν 12 δρομολόγια πλοίων.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε “παράνομη” την 24ωρη απεργία των ναυτεργατών, για σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, εκδικάζοντας προσφυγή που είχαν καταθέσει οι ακτοπλόοι (ΣΕΕΝ).

Μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχαν αποκλείσει το πρωί της Πέμπτης την είσοδο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Blue Star Delos” πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το πλοίο που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα – Πάρο – Νάξο, θα εκτελεστεί με καθυστέρηση.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε τη “μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ” ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία. “Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε, ούτε επιθυμούσαμε”, πρόσθεσε ο κ. Νταλακογιώργος.  

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δασική πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά – Ήχησε το 112

Εκτός ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης-Δεν παραδίδει την έδρα του

Κάμαλα Χάρις: Η πρώτη επιλογή των Δημοκρατικών για να διαδεχθεί τον Μπάιντεν

Το χαλάζι… πλήγωσε την Έδεσσα-Ζημιές σε περισσότερα από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα