ΑΘΗΝΑ
08:33
|
24.09.2021
"Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός πως η Γερμανία εμμένοντας εμμονικά δεν μας κάλεσε" είπε ο Δένδιας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τον συνεχή αποκλεισμό της Αθήνας από τις κινήσεις της γερμανικής διπλωματίας στη Λιβύη εξέφρασε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην Συνδιάσκεψη Περιφερειακής Ανάπτυξης που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο στην Πάτρα, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα έχει “απευθείας διάλογο” και επικοινωνία με τη λιβυκή μεταβατική κυβέρνηση. Εξέφρασε ωστόσο την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για την στάση της Γερμανίας σε σχέση με το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή σημειώνοντας:

“Παρά ταύτα, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μία τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη”.

Στις 23 Ιουνίου η νέα διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει στις 23 Ιουνίου μία δεύτερη διεθνή διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη μετά από εκείνη που είχε πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο του 2020.

world leaders at the Berlin conference

Η δεύτερη διεθνής διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του γερμανικού υπουργείου Εξωτγερικών παρουσία της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γιάν Κούμπις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Κατά πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, θα εστιάσει στις προγραμματισμένες για τις 24 Δεκέμβρη 2021 λιβυκές εκλογές, στην απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από το λιβυκό έδαφος, και την διατήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας του περασμένου Οκτώβρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα