ΑΘΗΝΑ
20:17
|
19.04.2024
Επιθυμία της να εκλείψουν οι κομματικές παρατάξεις – Πότε θα δρομολογηθούν αυτές οι αλλαγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ώστε οι εκλογές στα πανεπιστήμια να γίνονται χωρίς κομματικά ψηφοδέλτια αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η κ. Κεραμέως μίλησε για “την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων”, γεγονός που “θα είναι μία σημαντική βελτίωση στο πανεπιστήμιο”. Οι αλλαγές στις φοιτητικές εκλογές, όμως, “δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, στο επόμενο νομοσχέδιο θα είναι θέματα που αφορούν στο σχολείο περισσότερο”, δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Οι αλλαγές στα σχολεία

Μεγάλες αλλαγές στα σχολεία θα περιλαμβάνει το επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, όπως προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως.  Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα εργαστήρια δεξιοτήτων που είχαν εφαρμοστεί πιλοτικά σε 218 σχολεία όπως ρομποτική, εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και οδική ασφάλεια, θα εισαχθούν πάλι στα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον Real FM, αναφέρθηκε στην “αλλαγή φιλοσοφίας στο σχολείο, το οποίο θα εστιάζει πέρα από τη μετάδοση της γνώσης, στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ενσυναίσθηση, ομαδική δουλειά”.

“Πώς θα καλλιεργούνται αυτές οι δεξιότητες στα παιδιά μας; Μέσα από νέες θεματικές που μπαίνουν στο σχολείο, όπως ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, προστασία του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση κ.ο.κ., επιχειρηματικότητα. Όλες αυτές οι θεματικές μπαίνουν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο. Κάθε θεματική είναι σταθμισμένη ανά εκπαιδευτική ηλικία”, τόνισε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στην υποχρεωτική φοίτηση από 4 ετών στο νηπιαγωγείο, αλλά και στην πρώτη γνωριμία των βρεφών με την αγγλική γλώσσα.

“Το νηπιαγωγείο πλέον θα είναι από τεσσάρων ετών σε όλη τη χώρα, από τα πέντε έτη, που ίσχυε πριν από μερικά χρόνια”, είπε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας πως οι χώρες, που έχουν τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα είναι χώρες που συστηματικά τις περισσότερες φορές ξεκινούν το νηπιαγωγείο από πιο νωρίς. “Τα χρόνια αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας”, σημείωσε, προσθέτοντας πως θα προστεθούν και δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, “που ήδη έχουμε ιδρύσει”.

Για τα νέα προγράμματα σπουδών, είπε πως ετοιμάζονται 453 νέα προγράμματα: “Έχουμε προγράμματα σπουδών που είναι σε μερικές περιπτώσεις του 1998. Ετοιμάζουμε νέα προγράμματα λοιπόν, που θα οδηγήσουν σε νέα βιβλία”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, alfavita.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα