ΑΘΗΝΑ
02:14
|
29.09.2024
"Η Ευρώπη δεν είναι μόνο τα θεσμικά όργανα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αλλά και τα 27 κράτη μέλη όπως και όλοι οι πολίτες" είπε ο…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για την “επανεκκίνηση” της Ευρωπαϊκής Ένωσης απηύθυνε σήμερα ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ μετά την συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Αυστριακό ομόλογό του, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

“Η Ευρώπη, για την οποία συχνά μιλάμε άσχημα ελαφρά τη καρδία, έπειτα από κάποια εθνικά αντανακλαστικά στην αρχή της κρίσης, έδειξε πραγματικά αξιοσημείωτο επίπεδο συνοχής και αλληλεγγύης” είπε ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ υποδεχόμενος τον Αυστριακό πρόεδρο.

Ο Στάινμαϊερ επαίνεσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα 750 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρώντας πως πρόκειται για ένα “σήμα αλληλεγγύης” και πρόσθεσε:

” Χρειαζόμαστε επίσης ένα σήμα επανεκκίνησης στην Ευρώπη για το μέλλον μετά την κρίση της πανδημίας. Αυτό θα υπάρξει μόνο εάν συνειδητοποιήσουμε περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, αλλά επίσης και τα 27 κράτη μέλη όπως και όλοι οι πολίτες. Η αλλαγή των παγκόσμιων παικτών έχει επιταχυνθεί. Και ο κόσμος απλώς δεν θα περιμένει την Ευρώπη”.

«Με το πρώτο σοκ στην αρχή της πανδημίας, υπήρξαν αυτές οι εθνικές εσωστρέφειες. Ωστόσο, κάθε μέρα που περνούσε, συνειδητοποιούσαμε περισσότερο ότι αυτό ήταν ένα αδιέξοδο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέδειξε τελικά την αποτελεσματικότητά της», τόνισε με τη σειρά του ο Αυστριακός πρόεδρος.

Εκτίμησε ότι τελικά ήταν “αδιέξοδο” οι “εθνικές εσωστρέφειες” και ότι η Ευρώπη “τα κατάφερε τελικά”. Ο Βαν ντερ Μπέλεν κάλεσε τους πολίτες στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης “να μην επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικώς, αλλά να λένε συγκεκριμένα τις τους δυσαρεστεί”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα