ΑΘΗΝΑ
16:59
|
02.05.2024
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ πήγε σς συνοριακό πέρασμα στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας τάζοντας 240 εκατομμύρια σε δεινοπαθούντες Σύρους...συμμάχους των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με “γεμάτο  πορτοφόλι” πήγε τελικά στην Τουρκία, στο πλαίσιο επίσημης τετραήμερης επίσκεψης, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας – Γκρίνφιλντ.

Φθάνοντας απόψε κοντά στο μεθοριακό πέρασμα “Μπαμ αλ Χάουα” που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας η Τόμας-Γκρίνφιλντ  ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια σαν “ανθρωπιστική βοήθεια” υποτίθεται για τον “συριακό λαό”, τους Σύρους πρόσφυγες και τις χώρες της περιοχής που τους φιλοξενούν (συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας).

U.S. Ambassador Linda Thomas-Greenfield gives powerful speech at U.N.: "I  know the ugly face of racism" - CBS News

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης στη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψης στην Τουρκία φέρεται να διερεύνησε τρόπους προκειμένου να εξασφαλιστεί πως η χορήγηση νέας αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας θα προωθηθεί εκεί που η Ουάσιγκτον θεωρεί σκόπιμο.

“Είμαι υπερήφανη που ανακοινώνω πως οι ΗΠΑ παρέχουν περίπου 240 εκατ. δολάρια επιπρόσθετης ανθρωπιστικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες του λαού της Συρίας και για τις κοινότητες που τους φιλοξενούν” είπε η Γκρίνφιλντ σύμφωνα  με ανακοίνωση του γραφείου της. Η ίδια πρόσθεσε πως σήμερα “πάνω από 13 εκατομμύρια Σύροι πολίτες χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Πρόσθεσε πως οι Σύροι της βορειοδυτικής Συρίας (σ.σ. εκεί δηλαδή που ζουν κυρίως τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους και φιλότουρκοι αντικαθεστωτικοί, όπως η επαρχία Ιντλίμπ), χρήζουν άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας τέσσερις στους πέντε ανθρώπους”.

“Ανθρωπιστική” υποκρισία

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης έριξε κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των αμάχων στο Ιντλίμπ και άλλες περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών, Κούρδων , Τούρκων και άλλων συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Δεν είπε, από την άλλη, λέξη για τις αφόρητες αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις του νόμου Καίσαρα που διατηρεί και η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι οποίοι προκαλούν μεγαλύτερη φτώχεια και ασφυξία σε ελεύθερες περιοχές της Συρίας που είναι υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης και στρατού…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα