ΑΘΗΝΑ
13:24
|
26.04.2024
Επέρριψε την ευθύνη για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ισραήλ εξηγώντας ότι ο αγώνας κατά της κατοχής "δεν έχει ημερομηνία λήξης".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη στο vice έδωσε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, τονίζοντας πως η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση ήταν έτοιμη από τις πρώτες ώρες των εχθροπραξιών να συζητήσει άμεση εκεχειρία. Τόνισε ότι από την πρώτη μέρα είχαν ξεκαθαρίσει αυτή τους την πρόθεση σε απεσταλμένους των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Εξήγησε ότι με τις πρώτες ρουκέτες που έριξαν το απόγευμα της 10ης Μάη θέλησαν να δείξουν στο Ισραήλ ότι “δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο τέμενος Αλ Άκσα, στην Ιερουσαλήμ, στη συνοικία Σέικχ Τζαράχ!”, συνεχίζοντας να παραβιάζουν διεθνείς αποφάσεις για την Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη” προχωρώντας σε αύξηση των εποικισμών, σε κλοπή γης και σε κλιμάκωση του μπλόκου στη Γάζα”.

“Αποφασίσαμε να υπερασπιστούμε το λαό μας με οποιοδήποτε όπλο είχαμε” σε άλλο σημείο κατηγορώντας τις ισραηλινές κατοχικές αρχές ότι έχουν φτιάξει ένα ρατσιστικό καθεστώς Απαρτχάιντ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Ερωτηθείς εάν τελείωσε ο πόλεμος, ο Γιαχία Σινουάρ εξήγησε πως η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, ο πόλεμος κατά των κατοχικών δυνάμεων “δεν έχει ημερομηνία λήξης”.

“Ξέρουμε πως εμείς δεν θέλουμε πόλεμο ή συγκρούσεις γιατί κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές και αξίζει ειρήνη στον λαό μας!” τόνισε ο ηγέτης της Χαμάς. Πρόσθεσε πως για πολύ καιρό επιδίωξαν την ειρηνική αντίσταση γιατί πίστεψαν (προφανώς εσφαλμένα…) ότι η διεθνής κοινότητα θα βοηθούσε στην απελεύθερωση του παλαιστινιακού λαού. Πως θα σταματούσε τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και της κατοχής, και τη σφαγή του λαού μας. Δυστυχώς η διεθνής κοινότητα απλώς παρακολουθούσε τη σφαγή της νεολαίας μας”.

Οταν ρωτήθηκε για τους θανάτους αμάχων στο Ισραήλ από τις ρουκέτες της Χαμάς, ο ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης εξήγησε ότι δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε έναν καλά εξοπλισμένο στρατό,όπως αυτός του Ισραήλ, με τα υπερσύγχρονα όπλα και τους πυραύλους-ακριβείας.

Τι περιμένει από μας ο κόσμος; Να καθόμαστε ήσυχα σαν καλά παιδιά; Έπρεπε να αντισταθούμε με όποιο όπλο είχαμε στη διάθεσή μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα