ΑΘΗΝΑ
04:13
|
19.04.2024
Το μήνυμα του Μουχαμαντού Μπουχάρι προς τους αντάρτες παραβίασε την πολιτική “καταχρηστικής συμπεριφοράς” σύμφωνα με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αφαίρεση ανάρτησης του προέδρου της Νιγηρίας, Μουχαμαντού Μπουχάρι, προχώρησε το Twitter ενώ επίσης ανακοίνωσε ότι απενεργοποιεί τον λογαριασμό του για 12 ώρες λόγω παραβίασης της πολιτικής του για “καταχρηστική συμπεριφορά”. Η ανάρτηση του Μπουχάρι είχε αποδέκτες τους αντάρτες, τους οποίους προειδοποιούσε για αντίποινα μετά τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και σε γραφεία των εκλογικών υπηρεσιών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αναφέρει ότι η ανάρτηση του Μουχαμαντού Μπουχάρι αφαιρέθηκε σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών και ότι η πλατφόρμα “κλείδωσε” τον λογαριασμό του για 12 ώρες λόγω παράβασης της πολιτικής του Twitter. Το επίμαχο tweet ανέφερε: “Πολλοί από αυτούς που διαπράττουν σήμερα αδικήματα είναι πολύ νέοι για να θυμούνται την καταστροφή και τις απώλειες ζωών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Νιγηρία. Όλοι εμείς που ζήσαμε αυτόν τον πόλεμο θα αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς με τη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν”.

Ο υπουργός Πληροφοριών της Νιγηρίας, Λάι Μοχάμεντ, καταδίκασε την ενέργεια του Twitter υπογραμμίζοντας ότι είναι δικαίωμα του Προέδρου να εκφράζει τις απόψεις του για τα θέματα ασφαλείας της χώρας. “Το Twitter έχει τους κανόνες τους αλλά δεν είναι παγκόσμιοι. Εάν ένας πρόεδρος σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη έχει ανησυχίες για μια κατάσταση στην κατάσταση θα πρέπει να είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του”, σχολίασε ο υπουργός Πληροφοριών της Νιγηρίας και πρόσθεσε, “είναι δυνατόν ένας πρόεδρος να μην εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του για έναν οργανισμό που δίνει εντολές να σκοτώνονται αστυνομικοί;” Ο Λάι Μοχάμεντ χαρακτήρισε επίσης ύποπτη την αποστολή του Twitter στη Νιγηρία.

Άλλοι πάλι ευχαρίστησαν το Twitter που σίγησε τον Μπουχάρι, έναν πρόεδρο που χαρακτηρίζεται από τη ρητορική του μίσους, όπως σχολίασε ένας χρήστης.



Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα