ΑΘΗΝΑ
18:16
|
26.04.2024
Η Σέικο Χασιμότο, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, προειδοποιεί ότι οι κερκίδες ενδέχεται να είναι κενές, χωρίς θεατές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος του “Τόκιο 2020” Σέικο Χασιμότο δήλωσε ότι είναι “100% βέβαιη” για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο, προειδοποίησε ότι πρέπει όλοι να είναι “προετοιμασμένοι” για το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν θεατές στις κερκίδες λόγω της πανδημίας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι έχουν ήδη αναβληθεί μια φορά, αναμένεται να ξεκινήσουν σε 50 ημέρες από σήμερα, στις 23 Ιουλίου.

Η Ιαπωνία βρίσκεται εν μέσω μιας νέας έξαρσης κρουσμάτων της νόσου Covid-19 ενώ πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μιλώντας στο BBC Sport η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Σέικο Χασιμότο είπε: “Πιστεύω ότι η πιθανότητα διεξαγωγής αυτών των Αγώνων βρίσκεται σήμερα στο 100%. Θα τους κάνουμε. Το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουμε ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν με τη μέγιστη ασφάλεια για όλους. Οι Ιάπωνες πολίτες σήμερα αισθάνονται ιδιαίτερα ανασφαλείς και ίσως να υπάρχει και μια δυσαρέσκεια προς την επιτροπή, η οποία μιλάει συνέχεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν αποκλείω να αυξηθούν οι φωνές που θα αντιτίθενται στη διενέργεια των Αγώνων στο Τόκιο”.

Σύμφωνα με την Χασιμότο η μεγαλύτερη πρόκληση για την οργανωτική επιτροπή είναι ο έλεγχος και η διαχείριση της ροής των επισκεπτών. “Εάν τυχόν συμβεί μια νέα έξαρση της πανδημίας εν μέσω των Αγώνων θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τη διενέργειά τους χωρίς θεατές”, πρόσθεσε.

Η Ιαπωνία έχει ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιούνται διεθνείς πτήσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ή των Παραολυμπιακών που ξεκινούν στις 24 Αυγούστου.

Το νέο κύμα της πανδημίας στην Ιαπωνία ξεκίνησε τον Απρίλιο και πολλές περιοχές έχοιυν τεθεί σε λοκντάουν μέχρι τις 20 Ιουνίου. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, πιο αργά από οποιαδήποτε άλλη χώρα του αναπτυγμένου κόσμου. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί μόλις το 3% του ιαπωνικού πληθυσμού.

Πηγή: BBC Sport

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα