ΑΘΗΝΑ
16:40
|
01.05.2024
Τη νέα πολιτική αποδοχών της εταιρείας ενέκρινε η ΔΕΗ κατά τη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που προβλέπει μεταξύ άλλων υπέρογκες αυξήσεις για σειρά…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη νέα πολιτική αποδοχών της εταιρείας ενέκρινε η ΔΕΗ κατά τη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που προβλέπει μεταξύ άλλων υπέρογκες αυξήσεις για σειρά διευθυντικών στελεχών.

Στην αυτήν παρέστησαν νόμιμα (αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου) 231 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 176.474.692 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου επί συνόλου 232.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου, απαρτία 76.07%.

Κατά την Συνέλευση αποφασίστηκε επίσης όπως τροποποιηθούν και κωδικοποιηθούν άρθρα του Καταστατικού της ΔΕΗ, ενώ εγκρίθηκε και η Πολιτική Καταλληλότητας των μελών του ΔΣ, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4706/2020.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες αίσθηση είχε προκαλέσει η είδηση πως η διοίκηση της ΔΕΗ εξασφάλισε με τη μορφή υπερ-bonus και δωρεάν μετοχών υπέρογκες αμοιβές για νέα γενιά στελεχών golden boys.

Συγκεκριμένα, εκτός από το bonus του +50% επί των ετήσιων μεικτών αποδοχών για διευθύνοντα σύμβουλο, αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους και γενικούς διευθυντές και του +30% για διευθυντές ΒΟΚ (Βασικά Οργανικά Κλιμάκια), που εκτοξεύουν τις ετήσιες αποδοχές έως 300.000 και 156.000 ευρώ, αντίστοιχα, προβλέπεται και δυνατότητα προσαύξησης επί του ποσού του πρώτου bonus έως και κατά 50%, σε περίπτωση υπερεπίτευξης των τεθέντων στόχων.

Έτσι, για παράδειγμα, οι απολαβές του διευθύνοντας συμβούλου μπορούν να φτάσουν έως 350.000 ευρώ ετησίως (περίπου 29.166 ευρώ μηνιαίως για 12 μήνες), χωρίς να συνυπολογίζονται αμοιβές για συμμετοχές σε συμβούλια και επιτροπές, υπερπολυτελή αυτοκίνητα, προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης κ.λπ.!

Πηγές: Αυγή, Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα