ΑΘΗΝΑ
03:10
|
20.04.2024
Οι νέες διαπραγματεύσεις αναμένονται στα μέσα του μήνα πιθανότατα στις Βρυξέλλες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θέμα μερικών ημερών είναι πλέον η έναρξη των νέων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου με την ΕΕ σε ρόλο μεσολαβητή και τις ΗΠΑ σε ρόλο “επιτηρητή”.

Στα μέσα Ιουνίου η συνέχιση του διαλόγου Σερβίας–Κοσόβου υπό την αιγίδα της  ΕΕ | ενότητες, κόσμος | Real.gr

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς μιλώντας απόψε σε δημοσιογράφους είπε πως οι διαπραγματεύσεις που διοργανώνει η ΕΕ για την “ομαλοποίηση των σχέσεων” με το Κοσσυφοπέδιο και οι οποίες “πάγωσαν τον περασμένο Σεπτέμβρη μετά την υπογραφή παράλληλης συμφωνίας Βελιγραδίου και Πρίστινας με τις ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο επί του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

“Μιλάμε για μέρες, όχι για βδομάδες” είπε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας: “Είμαστε πάντα έτοιμοι για συνομιλίες. Η Σερβία δεν θέλει μία “παγωμένη” σύρραξη…Είμαστε έτοιμοι για λύσεις συμβιβασμού αλλά όχι για συνομιλίες με στόχο την ταπείνωση της Σερβίας”.

Στα μέσα Ιουνίου η συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας υπό την  αιγίδα της ΕΕ

Οι δηλώσεις του Βούτσιτς έγιναν με αφορμή τις διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποίησαν μέσα στη βδομάδα στο Βελιγράδι υψηλόβαθμοι διπλωμάτες ΗΠΑ και ΕΕ με στόχο την διοργάνωση μίας νέας διαπραγμάτευσης.

Ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, Μάθιου Πάλμερ και ο απεσταλμένος της ΕΕ για τις σχέσεις Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, Μίροσλαβ Λάιτσακ, μετέβησαν και σε Βελιγράδι και σε Πρίστινα σε μία προσπάθεια να συμφωνηθεί η ατζέντα των επικείμενων συνομιλιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα