ΑΘΗΝΑ
07:42
|
20.04.2024
Οι ΗΠΑ, διαβεβαίωσε, πως "στηρίζουν" την "εθνική κυριαρχία" της Ουκρανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο, το καλοκαίρι, πρόσφερε το απόγευμα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντόμιρ Ζελένσκι.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ “στηρίζουν” την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και ότι θα υπερασπιστούν αυτήν τη θέση στην επικείμενη συνάντησή του προέδρου Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.

Ο Τζέικ Σάλιβαν ανέφερε ότι η επικείμενη συνάντηση του Μπάιντεν με τον Πρόεδρο Πούτιν “δεν αποτελεί επιβράβευση” για τον Ρώσο ηγέτη αλλά είναι “ο αποτελεσματικότερος τρόπος” για να τον ακούσει απευθείας ο Αμερικανός πρόεδρος ώστε “να κατανοήσει” και να διαχειριστεί τις διμερείς γεωπολιτικές και άλλες διαφορές.

Ο Τζέικ Σάλιβαν αναφερόμενος, επίσης, στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τόνισε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν θα εξηγήσει στους συμμάχους πόσο σημαντικό είναι “να μοιράζονται τα βάρη και να συμβάλουν στις ασκήσεις και τις επιχειρήσεις της Συμμαχίας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα