ΑΘΗΝΑ
13:37
|
14.05.2024
Γιατί ο πρόεδρος Μπουκέλε “επενδύει” στο κρυπτονόμισμα; - Αν περάσει από το Κογκρέσο θα γίνει η πρώτη χώρα που υιοθετεί το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, ανακοίνωσε ότι θέλει να καταστήσει το κρυπτονόμισμα Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα στη χώρα του. Εάν το νομοσχέδιο του Μπουκέλε λάβει την έγκριση του Κογκρέσου, το Ελ Σαλβαδόρ θα γίνει η πρώτη χώρα σε όλο τον κόσμο που θα συναλλάσσεται νόμιμα με ένα κρυπτονόμισμα. Το Bitcoin θα χρησιμοποιείται μαζί με το αμερικανικό δολάριο, το υφιστάμενο επίσημο νόμισμα του Ελ Σαλβαδόρ.

Σύμφωνα με τον Μπουκέλε το κρυπτονόμισμα θα προσελκύσει επενδύσεις και στους πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ που διαμένουν στο εξωτερικό να στέλνουν πιο εύκολα χρήματα στη χώρα και άρα να συμμετέχουν στην επίσημη οικονομία. “Σε σύντομο διάστημα η υιοθέτηση του Bitcoin θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει στη χρηματοπιστωτική ένταξη χιλιάδων ατόμων που σήμερα βρίσκονται εκτός της οικονομίας μας”, δήλωσε ο Μπουκέλε σε συνέδριο για το Bitcoin, το οποίο διοργανώθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ με το κρυπτονόμισμα θα παρακάμπτονται οι μεσάζοντες και οι χρεώσεις που υπάρχουν για αυτού του είδους τι μεταφορές χρημάτων από το εξωτερικό ενώ πιστεύει πως η όλη συναλλαγή θα είναι λιγότερο χρονοβόρα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελ Σαλβαδόρ, με ΑΕΠ το 2019 ύψους 27 δισ. δολαρίων, είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της περιοχής. Ο Μπουκέλε έχει συμπράξει με το ψηφιακό πορτοφόλι Strike και συνεργάζεται με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζακ Μάλερς που βοηθά τη χώρα να υιοθετήσει νόμιμα το bitcoin. Το κόμμα του Μπουκέλε “Νέες Ιδέες” και οι σύμμαχοί του απέσπασαν την πλειοψηφία στις ενδιάμεσες εκλογές του Μαρτίου στη χώρα. 

Όπως αναφέρει το BBC αρκετές κεντρικές τράπεζες στον κόσμο εξετάζουν σήμερα τη πιθανότητα δημιουργίας ψηφιακών νομισμάτων. Τον Απρίλιο, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα, το οποίο “θα συνυπάρχει με τα μετρητά και τις τραπεζικές καταθέσεις”.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Ο Μπάιντεν υπέγραψε την απαγόρευση εισαγωγών ουρανίου από τη Ρωσία

Άγριες συνθήκες δουλειάς σε εργοστάσια που εφοδιάζουν την εταιρία Shein

Πολωνοί αγρότες ξεκίνησαν απεργία πείνας στο κοινοβούλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα