ΑΘΗΝΑ
03:50
|
19.09.2024
Η γυναικοκτονία που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία - Ο Γουέιν Κάζινς είναι εν ενεργεία μέλος μονάδας προστασίας των διπλωματικών αποστολών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εν ενεργεία αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Γουέιν Κάζινς ομολόγησε ότι ευθύνεται και για την απαγωγή και τον βιασμό της Σάρας Έβεραρντ ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου, Ολντ Μπέιλι, του Λονδίνου. Η ομολογία έγινε μέσω βιντεοκλήσης από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, Μπελμάρς. Η 33χρονη Σάρα Έβεραρντ εξαφανίστηκε ενώ επέστρεφε σπίτι της στο Μπρίξτον μετά από επίσκεψη σε φιλικό σπίτι στην περιοχή Κλάπαμ του νότιου Λονδίνου, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο 48χρονος εν ενεργεία αστυνομικός ομολόγησε ότι απήγαγε “παρανόμως, δια της βίας ή εξαπάτησης ” την Έβεραρντ στις 3 Μαρτίου και ότι τη βίασε το διάστημα μεταξύ της 2ας και της 10ας Μαρτίου. Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε αργότερα σε δάσος έξω από το Λονδίνο, στην περιοχή του Άσφροντ, στην κομητεία του Κεντ.

Ο κατηγορούμενος έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για τον θάνατο της 33χρονης αλλά ακόμα δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία επικαλούμενος ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα της ιατρικής γνωμάτευσης, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν κατά την επόμενη προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία στις 9 Ιουλίου.

Η γυναικοκτονία της 33χρονης Βρετανίδας είχε προκαλέσει οργή και συζήτηση για το τι μπορούν να κάνουν η αστυνομία, η κυβέρνηση και η κοινωνία για να σταματήσουν τη βία ανδρών σε βάρος γυναικών.

Ο Γουέιν Κάζινς είναι μέλος της μονάδας προστασίας των διπλωματικών αποστολών. Η δολοφονία της προκάλεσε ξεσπάσματα οργής από γυναίκες που μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες και τον φόβο τους να περπατούν μόνες τους στο δρόμο το βράδυ. Την εξαφάνιση της Σάρας Έβεραρντ είχε δηλώσει στην αστυνομία ο σύντροφός της στις 4 Μαρτίου.

Πηγή: BBC, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα