ΑΘΗΝΑ
08:41
|
26.04.2024
Ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ δικαιολόγησε τον βομβαρδισμό του κτιρίου του ΑΡ στη Γάζα προσφέροντας "βοήθεια" δίχως να ζητήσει συγνώμη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γκιλάντ Ερντάν, πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ συναντώντας απόψε διευθυντικά στελέχη του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΡ επιχείρησε να δικαιολογήσει τον αποτρόπαιο βομβαρδισμό πολυόροφου κτιρίου στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο Μάιο.

Επανέλαβε ότι τμήμα του κτιρίου χρησιμοποιούνταν από στελέχη της ισλαμικής Χαμάς για να αναπτύξουν σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών κατά της ισραηλινής αντιπυραυλικής ασπίδας “Σιδερένιος Θόλος”.

Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΑΡ, Γκάρι Προύιτ και τον Αντιπρόεδρο του τμήματος Διεθνών Ειδήσεων, Ίαν Φίλιπς, στην έδρα του πρακτορείου ειδήσεων στη Νέα Υόρκη, ο Ισραηλινός διπλωμάτης επέμεινε στους ισχυρισμούς δίχως να αποδειχθεί εάν παρουσίασε κάποια βασικά τεκμήρια.

Ωστόσο, επειδή τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, ο Γκιλάντ Ερντάν αναγκάστηκε να παραδεχθεί στη διάρκεια της συνάντησης ότι το υποτιθέμενο σύστημα “ηλεκτρονικών παρεμβολών” της Χαμάς βρισκόταν…στα χαρτιά αφού δεν είχε καν επιχειρησιακή μορφή.

Ισχυρίστηκε με περιττό θράσος πως το κτίριο συνιστούσε “επικείμενη απειλή για τους Ισραηλινούς πολίτες και γι’ αυτό μπήκε στις προτεραιότητες” του ισραηλινού στρατού.

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού επιτελάρχη, στρατηγού Αβίβ Κοχάβι πως τάχα δημοσιογράφοι του πρακτορείου ΑΡ έπιναν τον πρωινό τους καφέ.. στην καφετέρια του κτιρίου με άνδρες τη Χαμάς, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πρακτορείο ειδήσεων “έναν από τους σημαντικότερους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο”.  Πρόσθεσε πως το Ισραήλ “δεν υποπτεύτηκε ότι οι υπάλληλοι του πρακτορείου στη Γάζα ήταν ενήμεροι για την “κρυφή” ομάδα της Χαμάς στο κτίριο. Δεν θα μπορούσε να κάνει, άλλωστε, διαφορετικά καθώς το φιλοϊσραηλινό πρακτορείο ΑΡ  είχε από την πρώτη στιγμή διαψεύσει τον ισχυρισμό του Κοχάβι τονίζοντας πως στο κτίριο δεν υπήρχε καν…καφετέρια.

Κατά τα άλλα ο Ερντάν επιβεβαίωσε την…”σημασία” που αποδίδει το Ισραήλ στην “ελευθερία του Τύπου” σαν να μην είχαν περάσει ελάχιστες μέρες από την αποτρόπαια επίθεση Ισραηλινών αστυνομικών στην ανταποκρίτρια του αλ Τζαζίρα στο Σέιχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της οποίας υπέστη σπάσιμο στο αριστερό χέρι και σοβαρούς μώλωπες στο σώμα…

Τέλος πρόσφερε…την “βοήθεια” του Ισραήλ στην ανοικοδόμηση των γραφείων και της λειτουργίας του στη Λωρίδα της Γάζας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα