ΑΘΗΝΑ
14:39
|
19.04.2024
Στο 30% φτάνει το ποσοστό των ε/κ πολιτικών ομάδων που έχουν την ίδια ρατσιστική αντίληψη και ιδεολογία με το ΕΛΑΜ υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Εμπορίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο 30% φτάνει το ποσοστό των ε/κ πολιτικών ομάδων που έχουν την ίδια ρατσιστική αντίληψη και ιδεολογία με το ΕΛΑΜ υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Εμπορίου, Μεχμέτ Μους, επικαλούμενος πληροφορίες που έχει λάβει, και υποστηρίζοντας ότι η αύξηση των ποσοστών του ακροδεξιού ΕΛΑΜ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είναι ανησυχητική. 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός σχολίασε την αύξηση των ποσοστών του υπερεθνικιστικού ελληνοκυπριακού κόμματος λέγοντας ότι «πρόκειται για πολύ ανησυχητική εξέλιξη».

Συνεχίζοντας, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται, ο κ. Μους υποστήριξε ότι, «υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές ομάδες με την ίδια αντίληψη, ιδεολογία και γνώμη, ίσως αυτό το ποσοστό να φτάνει το 30%. Επομένως αυτό το ποσοστό να είναι πολύ ανησυχητικό, είναι μια φασιστική, ρατσιστική δομή, στόχος της είναι να εξαλείψει την πλευρά της ‘τδβκ’, αυτή είναι η ιδεολογία. Αυτή είναι η προβολή εκείνων που προσπάθησαν να εφαρμόσουν αυτά τα σχέδια στο παρελθόν».

Ο Μους είπε ακόμη ότι με τα «πρωτόκολλα και τις συμφωνίες», που υπέγραψαν έχουν ανοίξει τον δρόμο για το ψευδοκράτος τόσο όσον αφορά την παραγωγή όσο και την είσοδο στην τουρκική αγορά.

Ισχυρίστηκε τέλος, πως οι προσεγγίσεις και πρακτικές της «ε/κ διοίκησης» έφεραν το θέμα μέχρι αυτό το σημείο και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι μια ένδειξη για το πόσο κατάλληλη είναι αυτή τη στιγμή μια προσέγγιση λύσης δύο κρατών».

Υπενθυμίζεται πως στις πρόσφατες κυπριακές κοινοβουλευτικές εκλογές το ακροδεξιό κόμμα (αδελφικό προς τη νεοναζιστική-εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής) ήλθε τέταρτο σε ψήφους, εκτοπίζοντας την ΕΔΕΚ που παραδοσιακά κατείχε την θέση πίσω από τον ιδιόμορφο ελληνοκυπριακό τρικομματισμό (ΔΗ.ΣΥ., ΑΚΕΛ, ΔΗ.ΚΟ.) που κυβέρνησε μετά το 1974 την Κύπρο.

Πηγές: SigmaLive, Anadolu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα