ΑΘΗΝΑ
17:31
|
06.02.2023
Η μουσική σε ανοικτούς χώρους εστίασης επιστρέφει από το ερχόμενο Σάββατο, 12 Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου ανακοίνωσε το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άρση επιπλέον περιοριστικών μέτρων, επισημαίνοντας ότι δεν έχουμε φθάσει αμέσως στο τέλος της πανδημίας.

Ανακοίνωσε έτσι ότι:

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση θα ξεκινά μετά τις 1.30 πμ ως τις 5.00 ενώ από την 1η Ιουλίου αίρεται το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Από το Σάββατο η μουσική επιτρέπεται σε χώρους εστίασης μόνον σε εξωτερικούς χώρους για καθήμενους πελάτες. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Θα λειτουργούν από το ερχόμενο Σάββατο αεριζόμενες στοές με δύο διόδους ενώ αυξάνονται, υπό προϋποθέσεις, οι θέσεις θεατών σε θέατρα από 50- σε 70%.

Από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, ξεκινούν οι πρακτικές εξετάσεις των φοιτητών όλων των σχολών.

Για τα πανηγύρια ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν μόνον σε περιφερειακές ενότητες με ποσοστό εμβολιασμένων άνω του 50% και οι περιοχές αυτές θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε “ηρωικό” το υγιεινομικό προσωπικό της χώρας απέναντι στον “αόρατο εχθρό”, επισημαίνοντας ότι ένα μέρος υποφέρει από έντονο εργασιακό στρες λόγω των εντατικών ρυθμών δουλειάς από την άνοιξη του 2020.

Ανήγγειλε πρότυπο πρόγραμμα ύψους 7,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση των αναγκών των υγιειονομικών εργαζομένων και την ανάπτυξη δράσεων θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναμονή 5 μηνών για μία εξέταση στα βρετανικά νοσοκομεία

Ο Βαρουφάκης θέτει προ των ευθυνών του τον Μητσοτάκη για το αδιέξοδο στον Πολιτισμό

Κίνα: «Δικό μας» το μπαλόνι και στη Λατινική Αμερική

Τσαπανίδου για κακοκαιρία: Άξιο απορίας για τι ακριβώς «κομπάζει» ο κ. Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα