ΑΘΗΝΑ
18:24
|
19.04.2024
Προειδοποίησε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο θα απογειώσει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τo νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις έχει στο σύνολο του αντεργατικό χαρακτήρα. Δεν διορθώνεται, δεν θεραπεύεται και γι΄αυτό πρέπει να αποσυρθεί. Έχει δε την καθολική αποδοκιμασία και απορρίπτεται από το σύνολο των εργαζομένων.

Αυτά ξεκαθάρισε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννης Τασούλας.

Κίνδυνος για προβοκάτσιες σε απεργίες

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων επισήμανε πως το νομοσχέδιο θα αξιοποιηθεί από την εργοδοσία “για να απογειώσει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση” και προειδοποίησε ότι τελικά οι εργαζόμενοι και απλήρωτες υπερωρίες θα δουλεύουν και περισσότερες υπερωρίες θα κάνουν, με την απειλή της απόλυσης και τις Κυριακές θα δουλεύουν και το ρεπό τους.

Εκτίμησε πως σε περίπτωση που ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο θα ανοίξουν “πολύ επικίνδυνοι δρόμοι” και πρόσθεσε:

“Το νομοσχέδιο καθιστά υπεύθυνη για πράξεις τρίτων τη συνδικαλιστική οργάνωση και όλο το ΔΣ που προκηρύσσει απεργία. Το γεγονός αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο για προβοκάτσιες, όπου δήθεν αγανακτισμένοι, που θα είναι βαλτοί της εργοδοσίας, με μία εξύβριση ή την επίκληση της ψυχολογικής βίας, έννοια που εισάγει το νομοσχέδιο, θα έχουν τη δυνατότητα να εγείρουν οικονομικές απαιτήσεις για αποζημίωση από το Σωματείο, να ζητούν την ακύρωση απεργίας”.

Ο Τασούλας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνονται προβοκάτσιες από διάφορους μηχανισμούς, μακριά από τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα φέρουν το Σωματείο στη θέση του κατηγορούμενου.

“Υπάρχει μεγάλη πείρα του εργατικού κινήματος σε τέτοια ζητήματα και τα έχουμε ξαναζήσει σε άλλες εποχές”¨είπε προσθέτοντας:

“Ο τελικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να εξασφαλιστούν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ευέλικτη και φθηνή εργασία και να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, έτσι ώστε ανεμπόδιστα να ενισχύεται ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων”.

Μεγάλες ευθύνες έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που η ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου έγινε η αφετηρία για να ξεδιπλωθεί η επίθεση απέναντι στο δικαίωμα της απεργίας, είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Οικοδόμων

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα