ΑΘΗΝΑ
19:31
|
13.06.2021
Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκόμισαν οι επενδυτές από τις ΗΠΑ, που ξεπέρασαν τα 4,1 δισ. δολάρια το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκτόξευση του ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα και δε για το ισχυρότερο εξ αυτών Bitcoin έφερε γενναία κέρδη σε επενδυτές που το επέλεξαν κόντρα στο ρεύμα της αμφισβήτησης.

Σε αυτό συνέβαλαν οι τοποθετήσεις τόσο των ισχυρών επενδυτών Στάνλεϊ Ντρακενμίλερ και Πολ Τιούντορ Τζόουνς, αλλά και εταιρειών όπως η Square, η Tesla και η MicroStrategy πρόσθεσαν στους ισολογισμούς τους Bitcoin.

Έτσι, σύμφωνα με την εταιρίας παροχής οικονομικής συμβουλευτικής Chainalysis τα μεγαλύτερα κέρδη αποκόμισαν οι επενδυτές από τις ΗΠΑ, που ξεπέρασαν τα 4,1 δισ. δολάρια το 2020. Το ποσό αυτό είναι τριπλάσιο από τον όγκο κερδών που κατέγραψαν οι επενδυτές της 2ης χώρας, δηλαδή της Κίνας, όπου έφτασαν τα 1,1 δισ. δολάρια.

Αν και η Κίνα ιστορικά έχει έναν από τους υψηλότερους όγκους συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, αναφέρει η Chainalysis, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν «τεράστιες εισροές» το 2020.

Μετά την Κίνα, οι επενδυτές στην Ιαπωνία κέρδισαν περίπου 929 εκατ. δολάρια, ενώ οι επενδυτές Βρετανία έλαβαν 829 εκατ. δολάρια, οι Ρώσοι επενδυτές 632 εκατ. δολάρια και οι Γερμανοί 607 εκατ. δολάρια.

Δέον να σημειωθεί πως η Chainalysis δεν τίθεται θέμα πιο συγκεκριμένης γεωγραφικής κατανομής λόγω του blockchain και του αποκεντρωμένου σχεδιασμού.

Πηγές: Bloomberg

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την περίοδο 14-18 Ιουνίου

Φ. Γεννηματά: Το μήνυμα της κυβέρνησης στον εργαζόμενο είναι πως μένει απροστάτευτος

Δ. Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων

Χρ. Πρωτόπαπας: «Το εργασιακό νομοσχέδιο μεροληπτεί υπέρ των ισχυρών»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα