ΑΘΗΝΑ
13:59
|
06.05.2024
Προβλέπεται η ίδρυση Εθνικής Σχολής Προπονητών και η αντιμετώπιση θεμάτων βίας, ντόπινγκ και χειραγωγημένων αγώνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προωθείται αύριο μετά τις 3.00 μ.μ., η συζήτηση του νέου νομοσχεδίου του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Το νομοσχέδιο φέρει τίτλο:«Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο επιδιώκει την επίλυση χρόνιων δυσλειτουργιών και δυσαρμονιών σε θέματα βίας, ντόπινγκ και χειραγωγημένων αγώνων.

Θεωρεί επίσης ότι με το νομοσχέδιο επιδιώκεται η “άμεση βελτίωση” των συνθηκών σε αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, μέσω της νομοθετικής εφαρμογής όσων απαιτούνται από την Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA.

Επιδιώκεται επίσης η ενίσχυση της διαφάνειας, όσον αφορά στις Λέσχες Φιλάθλων, αυστηροποιείται η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και θωρακίζεται η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.).

Επιπλέον προωθείται η “παραγωγική λειτουργία” του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.), επικαιροποιείται το θεσμικό πλαίσιο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των προπονητών αθλημάτων και σπάει το καθεστώς «ομηρίας» των ερασιτεχνών αθλητών με την απελευθέρωση των μεταγραφών στα 19 τους χρόνια.

Ιδρύεται Εθνική Σχολή Προπονητών

Ειδικά για τους προπονητές αθλημάτων, επιχειρείται η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για το επάγγελμα του προπονητή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ενώ ιδρύεται Εθνική Σχολή Προπονητών. Δημιουργείται Μητρώο Προπονητών, συμβάλλοντας στην διαφάνεια και την επαγγελματική πιστοποίηση.

Κατοχυρώνονται οι απόφοιτοι ΣΕΦΑΑ με κύρια ειδικότητα το ποδόσφαιρο.

Εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση των προπονητών στα Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ε.Ε. τερματίζει τη διαδικασία κράτους δικαίου κατά της Πολωνίας

Ελληνική Λύση: Να ακυρωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα