ΑΘΗΝΑ
20:20
|
26.04.2024
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων σε τέσσερις αξιωματούχος της Νικαράγουας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η κόρη του προέδρου της χώρας Ντανιέλ Ορτέγκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα την Τετάρτη (9/6) την επιβολή κυρώσεων σε τέσσερις αξιωματούχος της Νικαράγουας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η κόρη του προέδρου της χώρας Ντανιέλ Ορτέγκα, Καμίλα Αντονία Ορτέγκα Μουρίλο, σύμφωνα με στοιχεία που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ περιλαμβάνονται ακόμη οι Λεονάρντο Οβίντιο Ρέγιες Ραμίρες, Εντουίν Ραμόν Κάστρο Ριβέρα and Χούλιο Μοντέστο Ροντρίγκες Μπαγιαντάρες.

Οι κυρώσεις έρχονται μετά τη σύλληψη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Κριστιάνα Τσαμόρο και δύο συνεργατών της, η οποία καταγγέλλεται από τις ΗΠΑ ως «επίθεση στις δημοκρατικές αρχές και φαλκίδευση των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών». Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Νικαράγουα κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της, αποκαλώντας την Τσαμόρο «μαριονέτα της Ουάσιγκτον» και καταγγέλλοντας προσπάθεια βίαιης ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.

Πηγές: Reuters, Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα