ΑΘΗΝΑ
09:10
|
20.04.2024
Έκκληση στους Ροδίτες για επίσπευση των εμβολιασμών ενόψει της τουριστικής περιόδου απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Υγείας στη Ρόδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη επίσπευσης του εμβολιασμού των κατοίκων της Ρόδου επισήμανε σήμερα μεταβαίνοντας στο νησί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υποστηρίζοντας πως αυτό συνιστά “προϋπόθεση για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω”.

Ο υπουργός Υγείας φθάνοντας στο νησί μετέβη αμέσως στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που έχει στηθεί στο Φαληράκι, όπου ξεναγήθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τους συναδέλφους μου τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο και όλους τους άρχοντες του νησιού της Ρόδου για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή. Ό,τι ζητήθηκε στο υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση, μετά από εντολή του πρωθυπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιήθηκε άμεσα για το νησί της Ρόδου και όχι μόνο, για όλα τα νησιά μας με βάση το πρόγραμμα “ Γαλάζια Ελευθερία” ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί υπερπολλαπλάσια ο εμβολιασμός και στη Ρόδο και σε άλλα νησιά.

Απηύθυνε ιδιαίτερη έκκληση στους επαγγελματίες ξενοδόχους, στο προσωπικό τουριστικών επιχειρήσεων και σε όλους τους εργαζομένους στο νησί της Ρόδου, στους κατοίκους του νησιού, αλλά και στους διαμένοντες στο νησί, λέγοντας:

Θέλω να ζητήσω να σεβαστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των υγειονομικών, των γιατρών, των νοσηλευτών, των ανθρώπων που έχουν δώσει τη μάχη όλους αυτούς του μήνες για να μας φροντίσουν και κατά κύριο λόγο να αντιληφθούμε πόσο επικίνδυνος ιός είναι αυτός για εμάς για τις οικογένειες μας για τον κοινωνικό και τον επαγγελματικό μας περίγυρο. 
Ακόμα και αν χρειαστεί να πάμε πόρτα- πόρτα στο νησί προκειμένου να εξηγήσουμε σε όλους τι σημαίνει να προασπίσουμε τον εαυτό μας και την υγεία μας. Η Ρόδος είναι ένα ευλογημένο νησί, ένας ευλογημένος τόπος, για αυτό και από όλη την υφήλιο θέλουν να έρθουν στη Ρόδο για να κάνουν διακοπές.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, καλωσορίζοντας τον υπουργό δήλωσε:

Καλωσορίζουμε σήμερα τον Υπουργό Υγείας, σε ένα πολύ σύγχρονο εμβολιαστικό κέντρο, άριστα οργανωμένο, φιλικό και φιλόξενο. Ο δρόμος πια για την ελευθερία δεν είναι στενός και δεν είναι δύσβατος. Αυτή η υποδομή, είναι η λεωφόρος για την ελευθερία μας, μια λεωφόρος που πρέπει να περάσουμε όλοι. Θέλουμε πίσω τη ζωή μας, θέλουμε πίσω το εισόδημά μας, θέλουμε πίσω τον τουρισμό μας. Η δική μας ατομική ευθύνη και συνεισφορά σε όλον αυτόν τον αγώνα, είναι ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες.

Έκκληση για καθολικό εμβολιασμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης λέγοντας:

Ως απλοί στρατιώτες της προσπάθειας που καταβάλλεται για την “ Γαλάζια Ελευθερία”, και όχι ως τοπικοί άρχοντες, απευθύνω και σήμερα έκκληση στους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες για άμεσους και μαζικούς εμβολιασμούς στο νησί μας αλλά σε όλο το Νότιο Αιγαίο από την θέση του προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. Η απόφαση είναι δική μας. Ο χρόνος είναι λίγος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα